MS 18: Slovenskí hokejisti sa nemusia sťahovať, vo štvrťfinále vyzvú Fínov

PORRENTRUY (SZĽH) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov obsadili konečné tretie miesto v základnej A-skupine na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie vo Švajčiarsku. Vo štvrťfinálovom súboji vyzvú druhý tím B-skupiny Fínsko. O postup medzi najlepšiu štvorku zabojujú vo štvrtok 27. apríla o 15.00 h v Raiffeisen aréne v Porrentruy.

Mladí Slováci získali v základnej skupine päť bodov. Na úvod turnaja zdolali Čechov 3:2 po samostatných nájazdoch a v závere skupinovej fázy si poradili s Nemcami 6:4 aj vďaka štvorgólovému Daliborovi Dvorskému. Zverenci Tibora Tartaľa siahali na body proti medailovým ašpirantom. Švédom podľahli 3:5 a Kanaďanom 3:4.

Fínski reprezentanti nazbierali v základnej časti podujatia deväť bodov za tri víťazstvá nad Švajčiarmi (4:2), Lotyšmi (5:2) a Nórmi (10:2). Nestačili iba na suverénnych hráčov USA, s ktorými prehrali 4:8. Severania majú so slovenskými rovesníkmi čerstvú skúsenosť. V prípravnom dueli pred šampionátom v Zürichu zvíťazili 8:3. 

Vo zvyšných štvrťfinálových zápasoch si zmerajú sily Američania s Čechmi, Švédmi s Lotyšmi a Kanaďania so Švajčiarmi. O záchranu budú bojovať tímy Nórska a Nemecka, ktoré v základnej skupine nebodovali.

ŠTVRŤFINÁLOVÝ PROGRAM

ŠTVRTOK 27. APRÍLA

12.30 USA – Česko (Bazilej)
15.00 Fínsko – SLOVENSKO (Porrentruy)
17.30 Kanada – Švajčiarsko (Bazilej)
20.00 Švédsko – Lotyšsko (Porrentruy)