MOV a TOROC hýria po stredajšej dohode optimizmom

Ilustračné foto, Štartfoto - Ján SúkupIlustračné foto, Štartfoto - Ján Súkup

TURÍN 9. júna (SITA) - Predstavitelia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a organizačného výboru budúcoročných zimných olympijských hier v talianskom Turíne (TOROC) sú spokojní s aktuálnym vývojom rokovaní o novej kolektívnej zmluve v NHL.
 
Po stredajšej dohode o platovom strope, ktorý je pravdepodobne kľúčom k novej zmluve, sú olympijskí predstavitelia optimistami aj v súvislosti s účasťou hráčov na turnaji v Turíne. "Hovoril som o tom s prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Reném Faselom a on je veľkým optimistom," povedal Jean Claude Killy, bývalý olympijský víťaz v zjazdovom lyžovaní a v súčasnosti predseda koordinačnej komisie MOV pre ZOH 2006.
 
Rýchle ukončenie rokovaní o novej kolektívnej zmluve by mohlo otvoriť hráčom z NHL cestu do Turína. Vedenie súťaže síce nie je nadšené jej februárovému prerušeniu, ale hráči to pri rokovaniach požadujú. Podľa šéfa TOROC-u Valentina Castellaniho je o hokejový turnaj v metropole Piemontu veľký záujem a zatiaľ sa naň predalo najviac vstupeniek. "Bolo by to skvelé, ak by sme mali na turnaji najlepších svetových hráčov. Na finále už máme vypredané takmer všetky lístky," povedal Castellani.


pp