Mlynarovič si pikantný návrat predstavoval inak: Chýba nám sebavedomie

BANSKÁ BYSTRICA (SZĽH) - Od prehry k prehre kráčajú hokejisti Banskej Bystrice. Predposledný tím tabuľky nestačil v nedeľu na Michalovce 1:5 a za kratší koniec ťahal už siedmykrát v rade. K bodovému zisku mu nateraz nepomohol ani navrátilec Samuel Mlynarovič, ktorý nastúpil v prvom útoku. 

Pre popradského odchovanca to bol špecifický duel. Veď k baranom zamieril práve z najvýchodnejšieho tímu Tipos extraligy. „Predstavoval som si to inak. Bohužiaľ, dopadlo to tak, ako to dopadlo,“ netajil 30-ročný center. Paradoxne, skóre otvorili domáci hrajúci vo zvolenskom azyle. No dva góly hostí v rozmedzí 29 sekúnd otočili misky váh na stranu favorita. „Zo začiatku to bolo vyrovnané. Mali sme šance, veľa presilových hier. Dali sme však len jeden gól a taký skúsený súper, ako Michalovce, nás potrestal. Keď získali väčší náskok, dostali krídla a jasne nás prehrali.“

V drese líšok stihol Mlynarovič odohrať deväť duelov, v ktorých si na svoje konto pripísal tri asistencie. Už obnovená premiéra v drese trojnásobného majstra naznačila, že v novom klube si od neho veľa sľubujú. Na ľade strávil viac ako 17 minút. Ako sa zrodil jeho návrat pod Urpín? „Skončil som v Michalovciach a asi deň na to mi volal pán Koval, či by som sa nechcel vrátiť, keď pri tíme je pán tréner Chudý. V hlave som si to prebral a nakoniec som sa vrátil. Som rád, že som tu. Pevne verím, že Bystrici pomôžem dostať sa v tabuľke vyššie.“

Zápas s Michalovcami sa podobal na viacero tohtosezónnych stretnutí. Solídny rozbeh, no zlepené inkasované góly zasadia tímu ranu, z ktorej sa nie a nie spamätať. Podobne to vidí aj držiteľ majstrovského titulu z Kazachstanu z roku 2015. „Podľa mňa je náš najväčší problém sebavedomie. Zbytočne odhadzujeme puky v situáciách, keď môžeme hrať. Súperovi ich dávame zadarmo a ten potom do nás útočí. Vtedy sme nekoncentrovaní, naša obrana je rozhodená. Keď chceme zabrániť gólu, sme v takom rozpoložení, že nestíhame, kopíme chybu za chybou a končí to tak, ako dnes. Verím, že sa to zlepší a začneme vyhrávať,“ dodal Mlynarovič. 

Kým predchádzajúca prehra s Novými Zámkami poriadne rozohnila trénera Chudého, v nedeľu mohol byť s výkonom aspoň čiastočne spokojný. Dôvody ďalšieho zaváhania však pomenoval celkom jasne. „Chýba nám mladícka drzosť a agresivita. V hre sa môžeme držať po taktickej stránke, no keď chceme vyhrať, musíme ísť za víťazstvom. Absentujú však základné veci a potom to je také, aké je. Pokiaľ nepridáme v drzosti a sebavedomí, tak to neprelomíme. Nemôžeme sa po dvoch inkasovaných góloch takto zosypať. Mužstvo nemá morálnu silu, nie sme v dobrej pohode. Zlomíme to jedine výhrou, tá však nepríde sama, musíme za ňou ísť,“ burcuje svojich zverencov Miroslav Chudý.


Súvisiace články