Mladí Rusi potvrdili kvalitu vysokou výhrou nad SR 16 v Minsku

MINSK / BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský výber do 16 rokov odohral v sobotu druhý zápas na Turnaji o pohár prezidenta športových klubov v bieloruskom Minsku. Po piatkovej výhre 4:3 nad o rok starším bieloruským výberom sme tentoraz nastúpili proti výrazne silnejšiemu súperovi. Výber ruských hokejistov do 16 rokov potvrdil aj tentoraz svoju kvalitu a zvíťazil 7:0. Pre našich chlapcov to bola už tretia konfrontácia s ruskými hráčmi v posledných mesiacoch. Rusi vo všetkých troch prípadoch ukázali, sú v tejto vekovej kategórií výrazne lepší, a to aj v porovnaní s výbermi viacerých iných európskych krajín.

Slovenskí hráči odohrajú záverečný zápas na turnaji v nedeľu o 13:00 SEČ proti Lotyšsku, ktoré má na turnaji o rok starší výber do 17 rokov.

Roman Sýkora, tréner SR 16:V prvom rade si musíme povedať, že ten ruský level je niekde inde nielen v porovnaní s nami, ale aj s inými krajinami. To však neznamená, že by sme mali ísť do zápasu odovzdaní. Žiaľ, presne to sa nám dnes stalo. Chlapci si musia uvedomiť, že je prirodzené mať zo súpera rešpekt, ale nie strach. Naozaj sme nastúpili s príliš veľkým strachom, a prejavilo sa to na výsledku. Proti takýmto súperom musí naša hra fungovať úplne inak, rozhodujú predovšetkým detaily. Som sklamaný z dnešného výkonu, keďže som očakával, že včerajšia výhra nad o rok staršími Bielorusmi dodá chlapcom sebadôveru. Dnes nám však zápas vôbec nevyšiel a zajtra proti Lotyšom musíme hrať oveľa lepšie.

Turnaj o pohár prezidenta športových klubov – Minsk, BLR:
Rusko „16“ – Slovensko „16“ 7:0

Priebežné poradie:
1. Rusko "16" 6 bodov
2. Slovensko "16" 3 body
3. Bielorusko "17" 0 bodov*
4. Lotyšsko "17“ 0 bodov*
* Vzájomný zápas Bieloruska s Lotyšskom sa hrá dnes od 18:30 hod.