Mládežnícky klub v Žiari zriadil pre mladých hokejistov interaktívnu obývačku

ŽIAR NAD HRONOM (SZĽH) - Mládežnícky hokejový klub SPORTTREND v Žiari nad Hronom využil vynútenú prestávku na zrealizovanie projektu obývačky v priestoroch zimného štadióna. Tráviť voľný čas v nej budú predovšetkým mládežníci.

Žiarčania sú jedným z mála klubov, ktoré majú takúto miestnosť aj pre mládež a nielen pre seniorské mužstvo. „Stanovili sme si ako klub ciele na dlhšie obdobie, presne na päť rokov, a jeden z tých cieľov bol, samozrejme, vytvoriť priestor pre mládež, takú klubovňu pre naše deti. Vytvorili sme spoločne s našou marketingovou manažérkou projekt, s ktorým sme následne oslovili partnerov. Ak naozaj máme budovať mládež novodobo, nemôžeme o tom iba rozprávať. Chceme sa uberať tým, čo tu zanechal Jukka Tiikkaja, aby sa kluby správali na úrovni 21. storočia. Toto je práve súčasťou toho celého procesu. Chceme, aby sa u nás deti naozaj cítili veľmi dobre a mali príjemné prostredie,“ povedal šéftréner mládeže v klube Lukáš Opáth.

S vybavením obývačke pre žiarskych hokejových mládežníkov pomáhali partneri. Do jej realizácie a montáže sa následne zapojili tréneri. Aká bude využiteľnosť priestoru? „Obývačka bude slúžiť hlavne pre deti, ktoré prichádzajú zo školy do arény skoro pred tréningom. Máme veľa detí z okolia. Dostavia sa sem aj dve hodiny pred tréningom. Nechceme, aby boli pred zimným štadiónom alebo sa flákali niekde na ulici. Rodičia teraz môžu byť pokojní. Budú vedieť, že deti majú obývačku, kde si môžu pozrieť televízor, oddýchnuť, niečo si prečítať, zahrať sa. Majú tu hry ako hokej, stolný futbal, taktiež tréningovú pomôcku na stick handing, ktorá je vynikajúca, alebo si môžu robiť domáce úlohy či si dať niečo pod zub,“ pokračuje Lukáš Opáth.

Obývačka má veľké využitie. Nielen pred tréningom, ale aj po ňom, keďže niektorí rodičia pri svojich pracovných či iných povinnostiach nestíhajú vyzdvihnúť deti z tréningu v konkrétnom čase. „Máme aj mamičky, ktoré majú dve deti a chodia s nimi na štadión. Pokiaľ je jeden na ľade, tak  s druhým dieťaťom je buď vonku, alebo na zime v aréne, no teraz už nemusí byť. Môže byť v obývačke, pokiaľ tu nie je niečo v rámci tréningového procesu,“ dodal Lukáš Opáth.


Fotogaléria