Mládežnícke reprezentácie absolvujú v októbri špeciálne sústredenia

BRATISLAVA (SZĽH) – Reprezentačné družstvá do šestnás a osemnásť rokov sa po augustových turnajoch stretnú na sklonku októbra druhej akcii v sezóne. Ešte pred novembrovými turnajmi tieto výbery absolvujú mimo asociačných prestávok trojdňové špeciálne výcvikové tábory.

Idea sústredení mimo asociačných prestávok pre mládežnícke reprezentácie vzišla z iniciatívy reprezentačného oddelenia Slovenského zväzu ľadového hokeja, pričom zámer je jasný. „Primárnym cieľom týchto výcvikových táborov je nácvik jednotného herného systému slovenských reprezentácií,“ prezrádza generálny manažér reprezentácií Miroslav Šatan.

V súvislosti so zavedením jednotného herného systému, ktorého autorom je tréner seniorskej reprezentácie Craig Ramsay, už absolvovali reprezentační tréneri všetkých kategórií spoločné stretnutie. Trojdňové sústredenia, počas ktorých mládežnícke reprezentácie absolvujú päť až šesť tréningových jednotiek, budú zas prvým kontaktom s jednotným herným systémom pre samotných hráčov.

Ako prvá sa zíde od 17. do 19. októbra v Detve reprezentácia do šestnásť rokov, ktorú o týždeň neskôr, v dňoch od 24. do 26. októbra, znova pod Poľanou „napodobní aj „osemnástka“. Keďže akcia je naplánovaná mimo riadnu asociačnú prestávku stanovenú Medzinárodnou hokejovou federáciou, tak sa sústredení z dôvodu nemožnosti dosahu na zahraničné kluby, zúčastnia iba hráči predmetného ročníka pôsobiaci v slovenských kluboch.

V obdobných sústredeniach by Slovenský zväz ľadového hokeja chcel pokračovať aj v budúcnosti. „Cítime potrebu zvýšiť frekvenciu sústredení mládežníckych reprezentácií. Naša predstava, na ktorej pracujeme, je taká, aby sme v novom kalendárnom roku 2018 mali sústredení ešte viac ako doteraz, a to aj mimo asociačných prestávok,“ dodal na záver Miroslav Šatan.