Mládežnícke majstrovstvá Slovenska vyvrcholia súbojmi o dorastenecký titul

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK (SZĽH) – V uplynulých dňoch sme spoznali držiteľov majstrovských titulov v kategóriách juniori, kadeti a starší žiaci. Najneskôr v nedeľu bude známe aj to, kto získa víťaznú trofej v Kaufland Extralige dorastu. O prvenstvo zabojujú kluby HC Slovan Bratislava, MŠK Púchov, MMHK Nitra a Barani Banská Bystrica, ktoré si zmerajú sily v Ružomberku v rámci Mládežníckych majstrovstiev Slovenska. 

Na Zimnom štadióne Stana Mikitu sa uskutoční šesť zápasov v priebehu troch dní. V piatok 29. apríla nastúpia hokejisti Púchova proti Banskobystričanom a Slovan vyzve Nitru. V sobotu budú nasledovať duely Banská Bystrica – Nitra a Púchov – Slovan, v nedeľu prídu na rad súboje Slovan – Banská Bystrica a Nitra – Púchov. 

„Z veľmi vyrovnaného popredia tabuľky základnej časti sa napokon vytvorila štvorica účastníkov záverečného turnaja. Nech už získa trofej ktorýkoľvek klub zo spomenutého kvarteta, som veľmi rád, že po dvoch sezónach ovplyvnených pandémiou, spoznáme nového dorasteneckého šampióna. Ďakujem všetkým, ktorí svojím dielom prispeli k organizácii turnaja,“ vyjadril sa generálny sekretár SZĽH Ivan Pulkert. 

Mládežnícke majstrovstvá Slovenska 2022 majú aj svoj oficiálny Instagramový profil @mladeznickemsr a hashtag #mmsr. Vstup na podujatie pre verejnosť je voľný.

Možnosť štartovať na záverečnom turnaji si vybojovali štyri najlepšie družstvá dorasteneckej extraligy v základnej časti. Dlhodobú fázu ročníka ovládol suverénne bratislavský Slovan, ktorý získal 124 bodov. Druhý Púchov zaostal o rovných 20 bodov, tretia Nitra mala manko 21 bodov. Štvrtá Banská Bystrica nazbierala v základnej časti 99 bodov. Zaujímavosťou je, že každé zo štvorice mužstiev odohralo odlišný počet zápasov. 

Práve v kádroch účastníkov Mládežníckych majstrovstiev Slovenska nájdeme aj najproduktívnejších hráčov základnej časti. Kanadské bodovanie ovládol Maxim Mamonov zo Slovana s bilanciou 27+46. Za ním nasledoval spoluhráč Benjamín Pšenko so ziskom 69 bodov. Elitnú päticu doplnili Martin Pobežal z Púchova (59) a Marek Jedliček (58) s Karolom Križanom (57) z Banskej Bystrice. 

Ružomberský štadión hostil počas uplynulého týždňa zápasy o tituly v kategórii kadetov a starších žiakov. Na Mládežníckych majstrovstvách Slovenska triumfovali kadeti HC Slovan Bratislava a starší žiaci HK Dukla Trenčín. „Prvý týždeň mládežníckych majstrovstiev bol plný emócií a splnil naše očakávania. Ďakujeme zúčastneným klubom za spätnú väzbu a veríme, že aj finálový turnaj o dorastenecký titul prinesieme vyrovnané a kvalitné zápasy,“ doplnil manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný. 

PROGRAM MLÁDEŽNÍCKYCH MAJSTROVSTIEV SLOVENSKA V RUŽOMBERKU

DORASTENCI

PIATOK 29. APRÍLA
13.30 h MŠK Púchov – Barani Banská Bystrica
17.30 h HC Slovan Bratislava – MMHK Nitra

SOBOTA 30. APRÍLA
14.00 h Barani Banská Bystrica – MMHK Nitra 
17.30 h MŠK Púchov – HC Slovan Bratislava

NEDEĽA 1. MÁJA
10.30 h HC Slovan Bratislava – Barani Banská Bystrica
14.00 h MMHK Nitra – MŠK Púchov