Miroslav Chudý novým trénerom Martina

MARTIN (SZĽH) – Po predčasnom ukončení pôsobenia v Michalovciach a Banskej Bystrici si skúsený hokejový tréner Miroslav Chudý našiel v tejto sezóne tretie pôsobisko. Kývol na ponuku ambiciózneho prvoligistu z Martina, kde na poste hlavného kormidelníka vystriedal Mareka Žilu. 

Päťdesiatosemročný Chudý odštartoval sezónu v Michalovciach, ktoré viedol už v minulej extraligovej sezóne a v ročníku 2018/19 s nimi postúpil do najvyššej súťaže. Spoločne s vedením klubu sa podieľal na rýchlom zaplnení všetkých miest v kádri zaujímavými menami, ktoré predurčovali Michalovce na boj o najvyššie priečky. Lenže Dukla Ingema sa pred karanténou ani po nej nedokázala dostať do ideálnej formy, na čo Miroslav Chudý v polovici novembra zareagoval ukončením pôsobenia na poste hlavného trénera. O necelý mesiac neskôr prevzal trápiacu sa Banskú Bystricu, kde pôsobil štyri sezóny najskôr ako asistent a v ročníku 2014/15 napokon aj ako šéf striedačky. V nabitom programe sa mu Banskú Bystricu nepodarilo vytrhnúť z výsledkovej biedy, pričom po viacerých stretnutiach nahlas a ostro kritizoval prístup hráčov s „baranom“ na hrudi k zápasovým povinnostiam. 

V polovici januára pod Urpínom skončil a zamieril do Martina. Mužstvo spod Turca si v doterajšom priebehu neviedlo zle. Z 23 duelov vyhralo 15 a priebežne mu patrí druhá priečka, avšak s priepastnou, vyše 20-bodovou stratou na suverénneho lídra zo Žiliny. Chudého asistentom v Turci bude Ladislav Spišiak, doterajší hlavný kouč Marek Žila sa presunie na post druhého asistenta. Skúsený lodivod povedie Martinčanov už v piatkom dueli SHL na ľade Spišskej Novej Vsi. 

Informácie o zmene na poste trénera priniesol oficiálny facebookový profil HK Martin na facebooku.