Miklík bojuje v Capitals o zmluvu: Čas ukáže, či som prospešný pre tím

BRATISLAVA - Hokejisti Bratislava Capitals sa usilovne pripravujú na svoju premiérovú sezónu v nadnárodnej IceHL. Jednou z najnovších posíl je skúsený útočník Michel Miklík. Vicemajster sveta z roku 2012 podpísal s klubom zatiaľ skúšobný kontrakt. Jeho cieľom bude presvedčiť trénerov a vedenie o svojom prínose.

Uvidíme, čo z toho bude. Čas ukáže, či mám na to, aby som bol prospešný pre tím. Podľa toho sa rozhodne, či tu zostanem,“ vyjadril sa na margo svojej zmluvy 38-ročný krídelník, ktorý poodhalil, čo rozhodlo o jeho návrate do hlavného mesta. „Veľmi dobre sa poznáme s trénerom Čadom. Viedol ma viac sezón a vieme, čo môžeme od seba čakať. To je dôvod, prečo som do Bratislava Capitals prišiel.

Po mimoriadne dlhej letnej príprave sa konečne rozbehol aj zápasový kolotoč. Nevedeli sa ho dočkať nielen hráči, ale aj diváci. Veď už na prvý prípravný duel, ktorý odohrali Bratislavčania vo Zvolene, si našlo cestu viac ako tisíc ľudí. „Na to, že to bola príprava, tam vládla veľmi dobrá atmosféra. Ľudia sa na to určite tešili, veď výpadok hokeja bol dlhý. To je asi hlavný dôvod, prečo si našli cestu na štadión v takom veľkom počte,“ pochvaľoval si trojnásobný víťaz slovenskej extraligy, ktorý vie, že ešte nejaký čas potrvá, kým sa dostane do tempa. „Prvé zápasy sú vždy viac trápenie a hľadanie sa než hokej. Dôležité je, aby sa to s každým ďalším stretnutím stále zlepšovalo. Na ľade som sa síce necítil najhoršie, no ešte máme pred sebou veľa roboty.

Medzinárodná IceHL je pre našincov pomerne veľká neznáma. Práve Miklík však má skúsenosti s jedným z účastníkov tejto súťaže. V sezóne 2017/18 sa jeho klub, fínsky JYP, na ceste za celkovým triumfom v Lige majstrov stretol so Salzburgom. „Zatiaľ sme sa tým, čo nás v tejto súťaži čaká, príliš nezapodievali, no aj v príprave sa budeme so súpermi konfrontovať. Ja osobne tam poznám jedine Red Bull Salzburg, proti nim som hral dva zápasy v Lige majstrov. Inak o ostatných mužstvách nemám vôbec prehľad,“ zakončil rozhovor Michel Miklík.