Mihálik vynovenému kádru verí, rezervu vidí v špeciálnych tímoch

Po hladkom víťazstve 5:1 v Martine sa michalovské šance na postup do vyraďovacej fázy Slovenského pohára skomplikovali prehrou 2:5 v Košiciach. Na Oceliarov i Prešov strácajú tri body, no postup majú stále vo svojich rukách. Potrebujú však zvládnuť nedeľňajší záverečný duel B-skupiny v centre Šariša.

„Pohárové zápasy sú pre nás v prvom rade prípravou, ale v Michalovciach sme postavili mužstvo, ktoré musí byť pripravené na každý zápas. V Košiciach sme však boli v prvej tretine slabším tímom a to sa nám nesmie stávať. Nechali sme sa zbytočne vylučovať. Našim cieľom je hrať agresívne, ale nesmieme robiť hlúpe fauly. Chceme vyhrať každý zápas a nemôžeme si dovoliť prehry ani v príprave,“ zdôraznil kapitán Vladimír Mihálik.

Doterajšia príprava podľa neho ukázala veľa pozitív, no odhalila aj doposiaľ nevyriešenú slabinu. „Trápia nás špeciálne tímy. Opäť nám to nešlo v presilovkách a ani v oslabových hrách. Toto musíme vylepšiť.“

Hráči Dukly odštartujú novú extraligovú sezónu v pozícii obhajcu bronzu a latku si teda nastavili vysoko.

„Obhajovať bronz bude ťažké, ale my chceme byť ešte vyššie. Tím je omladený, ale korčuliarsky lepšie vybavený. Potrebujeme to len preniesť na ľad. Sezóna je dlhá a uvidíme, ako nám to pôjde,“ pokračoval 34-ročný prešovský rodák.

Káder Líšok opustila po vlaňajšej sezóne štvorica najproduktívnejších hráčov (Chris Lalancette, Graeme McCormack, Jordon Southorn a Samuel Takáč), no vedenie sa snažilo získať adekvátne náhrady. Dôležitým faktorom je, že zatiaľ čo v predošlom ročníku prevzal tréner Tomek Valtonen mužstvo za pochodu, teraz si ho môže pripraviť už od leta.

„Noví chlapci sa potrebovali zžiť so systémom a stále to nie je stopercentné. Hráme však to isté, čo sme hrali vlani. Možno je to trochu ofenzívnejšie a v podstate ide o kontinuitu z poslednej sezóny,“ zamyslel sa Mihálik.

Zatiaľ čo svoje výkony Michalovčania ovplyvniť vedia, epidemiologickú situáciu nie. A práve z nej plynú hlavné obavy Zemplínčanov. Už od svojho príchodu na elitnú úroveň sa totiž spoliehali na pomoc výborných fanúšikov.

„Je to veľmi ťažké pre nás i divákov. Situácia sa mení každý týždeň. Raz sľúbia, že to pôjde, potom len pre očkovaných, potom OTP. Je z toho chaos a ostáva veriť, že v tejto sezóne už o divákov neprídeme,“ zaželal si na záver kapitán Vladimír Mihálik.