Michalovce vstúpili na play-off scénu nevídaným obratom (FOTO)

Michalovská loď vyplávala na Veľký piatok prvýkrát v histórii do vôd play-off a kým sa dostala z prístavu, poodierala sa o všetky skaly, ktoré jej stáli v ceste. Akonáhle však nabrala vietor do plachiet, bola na nezastavenie.

Druhý tím základnej časti pôsobil počas prvej tretiny súboja proti rozohranému Trenčínu vychladnuto a ťažkopádne. Hostia spod Čákovho hradu využili prakticky všetky šance i pološance a štyrmi gólmi vyhnali Tomáša Tomeka z bránky. V play-off sa však nevypúšťa ani zdanlivo stratený zápas a v tíme „líšok“ je dostatok skúsených hráčov, ktorí to veľmi dobre vedia. V druhej tretine hranej na jednu bránku Zemplínčania vyrovnali a málo vídaný obrat zavŕšil presnou ranou v 53. minúte Marek Bartánus.

„Neboli sme v ľahkej situácii, ale nestresovali sme. Vedeli sme,  že máme pred sebou ešte štyridsať minút a môžeme to zvrátiť hokejom, ktorý sme predvádzali v základnej časti,“ vracia sa autor dvoch gólov k situácii po prvej tretine, ktorú prehrali Michalovčania 0:4. „Vraveli sme si, že potrebujeme streliť každých päť minút jeden gól a vyšlo to. Klobúk dolu pred chlapcami, pretože takýto obrat nedokáže každé mužstvo. Sme veľmi radi, ale musíme krotiť emócie. Trošku sa potešíme a ide sa do druhého zápasu."

Hráči na oboch stranách si výrazným spôsobom vypomohli presilovými hrami. Michalovce ich využili štyri, Trenčín dve.

„Určite nás tešia využité presilovky, na ktorých sme počas pauzy pracovali. Vylepšiť ešte naopak musíme oslabové hry, pretože sme v nich inkasovali tri góly,“ upozornil Bartánus, podľa ktorého je mementom i prvá tretina. „Iste, je to výstraha. Možno sa však odzrkadlilo to, že sme nehrali dvanásť dní zápas. V druhom zápase chceme začať tam, kde sme teraz končili. Očakávam ešte viac emócií a opäť sa začne za stavu 0:0. Videli sme, že zvrátiť sa dá každý výsledok a z pohľadu nášho play-off príbehu to môže byť veľké plus.“

Rovnako ako pôsobili kontrastne prvá a druhá tretina, zneli po zápase aj vyjadrenia na opačných stranách barikád.

„Prvá tretina bola super a takýto začiatok bol naozaj skvelý. Nerozumiem tomu, čo sa dialo potom. Prestali sme robiť veci, ktoré nám zabezpečili náskok,“ povzdychol si strelec dvoch gólov trenčianskej Dukly Peter Sojčík.

O štvorgólovom vedení po prvej tretine hostia pred zápasom určite ani nesnívali a keď ho už získali, rozhodne neverili, že ho môžu stratiť v priebehu šestnástich minút.

„Vraveli sme si, že musíme pokračovať v dobrých veciach z prvej tretiny. Chceli sme trpezlivo čakať, nechať ich jazdiť a zachytávať ich útočné pokusy. Prišli však vylúčenia a z prvých desiatich minút druhej tretiny sme odohrali šesť v oslabení. Tak, ako sme predtým využili presilovky my, trestali v nich oni. Zrazu to bolo vyrovnané. Do tretej tretine sme si to išli rozdať o víťazstvo, ale opäť tam bolo veľa faulov,“ pomenoval príčiny straty fantasticky rozohraného stretnutia 34-ročný útočník.

Ku cti Trenčanov slúži, že po katastrofálnej druhej tretine zresetovali svoje mysle a v tretej tretine hrali opäť vyrovnanú partiu. Striedajúceho Stanislava Škorvánka už neprekonali, no viackrát od toho neboli ďaleko.

Play-off je krásne práve v tom, že sa stávajú aj takéto veci. Nemáte čas rozmýšľať nad tým, čo sa stalo. Rýchlo si to zhodnotíme a pokúsime sa to napraviť v druhom zápase. Je to 0:1, ale zajtra je nový deň a nová šanca na víťazstvo. Potrebujeme robiť správne veci a hlavne sa vyvarovať hlúpych faulov. Hlavne tých útočných,“ uzavrel Peter Sojčík pokojným hlasom.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
4
37 (13,51 %)
Strely na bránu Strely na bránu
26 (15,38 %)
22 (84,62 %)
Zákroky Zákroky
32 (86,49 %)
4/8 (50,00 %)
Presilové hry Presilové hry
2/4 (50,00 %)
2/4 (50,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/8 (50,00 %)
41/74 (55,41 %)
Vhadzovania Vhadzovania
34/75 (45,33 %)
Kompletný prehľad zápasu

Fotogaléria

Súvisiace články