Michalovčania zmenili taktiku, hráčov podpisovali pred galavečerom

MICHALOVCE (SZĽH) - Dukla Ingema Michalovce môže byť štukou ďalšej tipsportligovej sezóny. Mužstvo pre nový ročník už má tréner Miroslav Chudý prakticky vyskladané, podpísaných je 25 hráčov. Na Zemplín prišli známe mená na čele s brankármi Tomášom Tomekom, Stanislavom Škorvánkom, obrancami Jordonom Southornom, Vladimírom Mihálikom či útočníkmi Marekom Bartánusom a Jordanom Hickmottom. 

Stalo sa už tradíciou, že Michalovčania prezentujú viaceré novinky zo svojej kuchyne na galavečere, na ktorom zároveň ďakujú svojim doterajším sponzorom za podporu a hľadajú aj nových partnerov. Okrem Ingemy a mesta Michalovce hokej v regióne finančne, materiálovo či dodávkou služieb podporuje v rámci svojich možností takmer 150 väčších či menších partnerov. Vytvorili spolu jednu hokejovú rodinu. Michalovčania vsadili na väčší počet menších partnerov a táto taktika im v náročných dnešných časoch vychádza. 

Aj vďaka podobným akciám, aká bola vo štvrtok v moteli Kamenec na Zemplínskej šírave, sa upevňujú priam rodinné väzby v klube. Podporovatelia zároveň majú možnosť stretnúť sa s hráčmi aj mimo sezóny a podebatovať s nimi v priateľskej atmosfére. Z viacerých pohľadov je to výhodný marketingový ťah. „Minulý rok sme podpisovali zmluvy s hráčmi až po galavečere, keď sme už nazbierali dostatok finančných prostriedkov od partnerov. Veľa voľných a najmä kvalitných hráčov však v tom čase už nebolo. Ak si klub stanoví vysoké ambície, chce siahnuť po najlepších. Tento rok sme to preto poňali inak, po predstavení vízie pred správnou radou klubu sme začali postupne oslovovať hráčov ešte pred galavečerom. Michalovce si v predošlom ročníku v Tipsport Lige urobili dobré meno. Napriek našej polohe na východe republiky sme sa snažili hráčom vytvárať komfortné podmienky, aby sa v Michalovciach cítili ako doma,“ vysvetľuje prezident HK Dukla Ingema Martin Burinský, ktorý potvrdil 50-percentný nárast prostriedkov na hráčov v porovnaní s posledným ročníkom. 

Podľa šéfa klubu je Zemplín a najmä jeho michalovské srdce hokejové. „Ak sa prejde hokejista po meste, určite ho osloví zopár ľudí so žiadosťou o fotografiu či podpis. Ak si sadne niekam na kávu či minerálku, hneď má okolo seba niekoľko fanúšikov. Je vidieť, že v Michalovciach majú ľudia hokej radi.“ Aj preto na východe republiky všetci veria, že ďalšia sezóna sa už odohrá kompletne bez problémov. 

V šatni „líšok“ sa v auguste zíde kvalita, tím bude oveľa silnejší ako pred rokom. Mnohí fanúšikovia Dukly Ingema hovoria o útoku na titul, šéf klubu Martin Burinský však brzdí prílišný optimizmus: „Do sezóny pôjdeme s pokorou. Chceme ísť do prvej šestky, našou víziou je semifinále. Ak by sa podarila medaila, možno aj najcennejšia, boli by sme len radi. Predovšetkým chceme dosiahnuť najlepšie umiestnenie v histórii michalovského hokeja a zavďačiť sa partnerom i skvelým divákom, ktorí v poslednom ročníku pravidelne napĺňali štadión. Verím, že situácia so šírením koronavírusu bude pod kontrolou a nepokazí nám naše vízie.“