Michal Sersen: Nehľadíme na to, kto je vlastník klubu

BRATISLAVA - Po Andrejovi Meszárošovi je Michal Sersen v súčasnej kabíne Slovana Bratislava druhý najstarší hráč, medzi oboma 34-ročnými obrancami je rozdiel len dva a pol mesiaca. Sersena čaká štrnásta sezóna v prvom mužstve klubu zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu. 

 

Rodák z Gelnice, ktorý je už dlhodobo obľúbencom fanúšikov Slovana, v predošlých týždňoch pozorne sledoval zmenu vlastníckych vzťahov v klube. V minulosti ako kapitán komunikoval s doterajším majiteľom klubu Jurajom Širokým, v predošlých dňoch diskutoval aj s prichádzajúcimi akcionármi. „O predaji Slovana sa hovorilo už dlhšiu dobu, bol som pripravený. Z pohľadu nás hráčov je však dôležité predovšetkým urobiť si stopercentne svoju prácu v tréningoch a zápasoch a nehľadieť na to, kto je vlastníkom klubu,“ povedal Michal Sersen. 

S príchodom nového majiteľa Rudolfa Hrubého by sa mali vyrovnať aj všetky záväzky, ktoré má Slovan voči svojim hráčom. Aj po prechode z Kontinentálnej hokejovej ligy do slovenskej Tipsport Ligy mal klub problém uhrádzať financie načas. „Dlhy sú v štádiu riešenia a čakáme už na finále,“ poznamenal skúsený zadák. 

Od príchodu na bratislavské Tehelné pole o zmluve viackrát rokoval s vtedajším generálnym manažérom Marošom Krajčim, ktorý v roku 2017 z klubu odišiel. Po troch rokoch sa ich spoločné cesty opäť preťali, keďže do Slovana sa vrátil ostrieľaný harcovník. „Maroš má veľké skúsenosti a veľmi dobre vie, ako to chodí v celom športe i klube. Čakáme prínos a veríme, že vývoj v mužstve pôjde tým správnym smerom.“ 

Bratislavský tím sa dnes ešte formuje, definitívne zloženie mužstva bude známe zhruba mesiac pred začiatkom súťaže. Manažment klubu už avizoval, že okrem kvalitných domácich hráčov angažuje do prvého útoku viacerých legionárov. Kontrakt už podpísali litovský obranca Nerijus Alisauskas i kanadskí útočníci Brant Harris, Brendan O´Donnell i Brendan Ranford. Skladanie mužstva v augustovom období Sersena nezaskočilo: „Situácia v európskom hokeji je komplikovaná, každý dlho čakal, čo sa bude diať, kedy sa bude môcť začať trénovať a kedy sa začnú ligy. Aj preto veľa chlapcov ešte nemá podpísanú žiadnu zmluvu a tímy sa formujú až postupne.“ 

So Slovanom v súčasnosti trénujú aj hokejisti pôsobiaci v zámorí. Vzhľadom na posunutý začiatok NHL i AHL by sezónu so Slovanom mohli začať aj Roman Durný, Marián Studenič či Marko Daňo. „Viem, že budú s nami trénovať. Neviem, ako majú postavené zmluvy. Ak by však nastúpili za nás, bolo by to skvelé. Sú to kvalitní hokejisti, ktorí môžu priniesť kvalitu pre naše mužstvo i celú ligu. Momentálne sa tým však veľmi nezaoberáme,“ dodal Michal Sersen, ktorý v poslednej sezóne nosil v Slovane kapitánske céčko a v pozícii lídra kabíny by mal pokračovať aj v ďalšej.