Michal Krištof mieri z HK Nitra do tímu fínskeho majstra Kärpät Oulu

OULU 1. mája (SITA) - Slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof mieri z HK Nitra do tímu fínskeho majstra Kärpät Oulu.

Informovali o tom viaceré fínske médiá, medzi nimi i portál kaleva.fi. Podľa spomenutého webu uviedol generálny manažér Kärpätu Tommi Virkkunen, že klub opustí po majstrovskej sezóne viac ako polovica hráčov, dvere sa tak otvorili pre 24-ročného slovenského centra. Krištofa pozná i aktuálny kouč Kärpätu Mikko Manner, viedol ho už počas spoločného pôsobenia v tíme Kajaanin Hokki vo fínskej nižšej súťaži Mestis v sezóne 2015/2016.

Rodák z Nitry pôsobil vo Fínsku už v rokoch 2011-2016, hral najmä v juniorskej súťaži a v nižšej Mestis. Okrem mužstva Kajaanin Hokki si v škandinávskej krajine obliekal aj dresy tímov Peliitat Heinola a Sport Vaasa. Práve za posledný menovaný klub na dva zápasy nazrel v sezóne 2014/2015 aj do elitnej Liigy. Ostatné dve sezóny pôsobil Michal Krištof v rodnej Nitre, reprezentoval Slovensko na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Je členom kádra národného tímu na blížiace sa majstrovstvá sveta v Dánsku.

http://www.kaleva.fi/urheilu/jaakiekko/sm-liiga/slovakian-olympiapelaaja-vahvasti-tyrkylla-karppiin-kyseessa-on-mikko-mannerille-ennestaan-tuttu-hyokkaaja/792166/