Michal Krištof aj vo Fínsku potvrdzuje povesť elitného nahrávača

OULU 10. októbra (SITA) - Slovenskému hokejovému útočníkovi Michalovi Krištofovi sa v úvode sezóny 2018/2019 náramne darí.

Vo farbách fínskeho tímu Kärpät Oulu v miestnej Liige v desiatich dueloch nazbieral "len" sedem bodov za gól a šesť asistencií, no v piatich súbojoch Ligy majstrov má bilanciu tri presné zásahy a päť gólových prihrávok. Potvrdil tak povesť elitného nahrávača, keď vo farbách Nitry nazbieral v uplynulej sezóne 46 asistencií v 60 zápasoch. "Darí sa mužstvu, vyhrávame a nálada v kabíne je skvelá. Je vidieť, že si nepomáhame len na ľade v zápasoch, ale aj mimo neho," povedal Krištof v rozhovore pre sport24.sk a pokračoval: "Dostávame sa do množstva šancí a hrávam veľa presiloviek, čo ku produktivite tiež výrazne pomáha."

Vo Fínsku sa Michalovi Krištofovi veľmi páči. "Som tam veľmi šťastný. Myslím tým výbornú ligu, v ktorej sa hrá dobrý hokej, vďaka čomu sa môžem neustále zlepšovať. A čo sa týka krajiny, tá je nádherná. V klube je všetko tak, ako má byť a je o hráčov skvele postarané. Už je len na nás, aby sme na ľade vyhrávali," poznamenal slovenský útočník pre sport24.sk.

Kärpät je vo fínskej Liige lídrom so ziskom 23 bodov, dva body pred druhým TPS Turku.