Mešára vyspovedalo až 27 klubov, zaujal triumfom v tlaku na lavičke

Bude mať slovenský hokej v drafte 2022 až troch hráčov v prvom kole? V prípade Juraja Slafkovského a Šimona Nemca sa hovorí o takmer hotovej veci, no šancu uspieť má aj popradský útočník Filip Mešár.

„Osobne sa vidím niekde na konci prvého, alebo na začiatku druhého kola. Tak mi to prognózovali, ale draft je nevyspytateľný. V podstate je to však jedno, pretože potom majú všetci rovnakú štartovaciu dráhu. Prvé kolo by však určite potešilo,“ vyslovil sa 18-ročný krídelník po návrate z amerického Buffala, kde zažil vydarený Scouting Combine. Na kluby NHL zapôsobil aj svojou silou v tlaku na lavičke.

„Vyhral som disciplínu bench press, kde sme mali dvíhať 50 percent svojej váhy. Išlo o taký test výbušnosti a vyhral som to na watty. Určite ma to potešilo a pochválili ma za super výkon,“ pousmial sa Mešár.

Na pohovory si ho postupne vytiahlo až 27 klubov NHL. „Bol som celkom prekvapený, ako som to zvládol. Som so sebou spokojný, ale bolo to veľmi náročné. Pohovorov bolo veľa a bolo to dosť stresujúce. Zároveň to však bol super zážitok.“

Najväčší záujem vycítil od Arizony a Tampy Bay. „Hlavne Coyotes sa momentálne trápia na chvoste a tam by bola asi najväčšia šanca presadiť sa. Tampa je naopak momentálne najlepšia a tam by to bola veľmi ťažká cesta,“ zamyslel sa útočník HK Poprad. Najviac stresu pocítil pri otázkach predstaviteľov Montrealu. „Mali tam aj psychológa a ten sa pýtal rozličné ošemetné otázky. Napríklad chcel vedieť, aké zviera som mimo ľadu. Toto bolo dosť zvláštne, hlavne keď všetci ostatní pozerali, čo odpoviem.

A ako teda Filip odpovedal na animálnu otázku Canadiens? „Lev ako líder,“ prezradil popradský odchovanec.