Matoušek po lete cez mantinel ocenil Jokeľov zákrok

Bežala posledná minúta druhej dvadsaťminútovky zápasu Slovan Bratislava – HC Košice (5:3), keď sa po tvrdom strete s hosťujúcim Oliverom Jokeľom ocitol za mantinelom v priestore medzi striedačkami domáci Tomáš Matoušek. Po stretnutí už obaja brali celú situáciu s úsmevom.

Z tribúny to vyzeralo divoko. Keď sa však Tomáš Matoušek po preletení cez mantinel medzi striedačkami opäť postavil na nohy, uznanlivo ocenil tvrdý stret s Jokeľom. V ďalšom priebehu stretnutia sa s košickým útočníkom stretol na ľade a pochválil ho aj slovne za čistý zákrok. „Je to môj štýl hry. Neprekáža mi, ak ma niekto čisto dohrá či trafí. Preletel som medzi mantinel ku kamera, pozrel, ako sa majú ľudia medzi striedačkami a išiel som naspäť,“ popisoval situáciu Matoušek.

Dvadsaťosemročný krídelník je známy svojou fyzickou hrou, súperom ňou znepríjemňuje život. Pre úspech tímu sa vie obetovať, aj keď sa tentoraz on stal obeťou. „Asi už starnem. Keď som bol mladší, robil som niečo podobné ja druhým, teraz sa to stalo prvýkrát v kariére aj mne. Bol to však naozaj čistý hit, pekný hokejový moment. Musím to oceniť, aj keď bohužiaľ som to schytal ja,“ pridal ďalší komentár.

Košický náprotivok sa v prvom momente obával, či svojho kamaráta v drese súpera nezranil. Ak by na bratislavskom štadióne boli plexisklá aj medzi striedačkami, ako je to bežné na iných štadiónoch, Jokeľ by Matoušeka len narazil na ochranné hradenie ľadovej plochy.

„Išiel som ho normálne dohrať. Zostal som prekvapený, že sa ocitol zrazu v tom priestore medzi striedačkami. Aj som sa zľakol, či sa mu niečo nestalo, keďže je tam schodík a prepadol sa cez mantinel. Našťastie všetko dobre dopadlo. Sme kamaráti a nebol by som rád, ak by si takto ublížil,“ povedal Jokeľ.

Aj keď z osobného súboja vyšiel úspešnejšie Košičan, z bodov sa radoval Bratislavčan. Jeho spoluhráč Anthony Peluso si z následnej akcie pripísal premiérový gól na Slovensku, ktorý mal neskôr prívlastok víťazný. Košičania sa v tretej tretine dvakrát dotiahli na rozdiel dvoch gólov, viac zdramatizovať zápas sa im nepodarilo.

Košických hráčov, ktorí si napokon predsa len obliekli charitatívne dresy s červeným krížom na hrudi, mrzela najmä prvá dvadsaťminútovka, ktorú prehrali 0:2. Od druhej boli oveľa aktívnejší a Slovan, ktorý doplácal aj na časté vylúčenia, vo zvyšných 40 minútach výrazne prestrieľali. Doplatili však na slabšiu efektivitu a veľkou prekážkou bol pre nich aj brankár Tyler Parks. „Prvá tretina bola z našej strany veľmi slabá a to rozhodlo. Prehrávali sme 0:2 a to sa proti Slovanu ťažko dobieha. Akoby sme vtedy spali, zvyšok zápasu sme boli aktívnejší, boli častejšie v ich pásme. Domáci mali zopár prečíslení, dostali sa do šancí po našich chybách a dali góly, aké dali,“ hodnotil duel Oliver Jokeľ.

Slovanistov tešili tri body, ale po stretnutí v kabíne nebola veľká spoločnosť. Tréner Róbert Döme hovoril, že jeho mužstvo vyhralo iba so šťastím, keďže jeho zverenci často zbytočne faulovali a dostávali sa pod tlak. Aj hráči si uvedomovali, že to nebol ideálny výkon. „Druhýkrát sa nám stalo, že sme prvú tretinu odohrali vo výbornom tempe a robili to, čo sme mali. Zrazu však opäť prišiel skrat v druhej tretine, mali sme veľa vylúčených. Smerom do play-off sa nemôžeme uberať týmto smerom, to by nás vo vyraďovacej časti zabilo. S takým hokejom by sme boli v play-off nahraní. Konečne sme doma vyhrali, ale podobné výpadky si nemôžeme dovoliť,“ hovoril otvorene aj Tomáš Matoušek, ktorý si v zápase pripísal tri body za dva góly a jednu asistenciu.

Po 132 sekundách hry otvoril zo svojej prvej strely gólový účet stretnutia. Oveľa viac ako osobná bilancia ho tešili tri body. Po dvoch tretinách bolo v šatni belasých dosť horúco, hráči si medzi sebou povedali zopár vecí a všetkým bolo jasné, že v štýle z druhej dvadsaťminútovky nemôžu v zápase pokračovať. „V play-off som odohral už dosť veľa zápasov a je mi jasné, že týmto štýlom nemôžeme byť úspešní. To si musíme uvedomiť všetci v šatni. Všetci vieme, aké má klub ambície a čo je to hrať za Slovan. V druhej tretine sa Košice chytili a my sme im pomohli, aby sa postavili na nohy. V poslednej dobe je to ťažké. Verím, že už v piatok budeme hrať oveľa lepšie. Potrebujeme sa naladiť na play-off, nech sme na rozhodujúcu fázu ročníka pripravení aj psychicky,“ dodal Tomáš Matoušek.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
3
27 (18,52 %)
Strely na bránu Strely na bránu
40 (7,50 %)
37 (92,50 %)
Zákroky Zákroky
22 (81,48 %)
1/3 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
0/5 (0,00 %)
5/5 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
2/3 (66,67 %)
36/61 (59,02 %)
Vhadzovania Vhadzovania
25/61 (40,98 %)
Kompletný prehľad zápasu