Matej Paulovič: Verím, že s novým majiteľom pôjdeme hore

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský útočník a účastník olympijského hokejového turnaja v Pjongčangu 2018 Matej Paulovič je hráčom trojnásobného českého majstra HC Dynamo Pardubice. Tam zamieril 25-ročný rodák z Topoľčian po dvoch sezónach v tíme HK Hradec Králové. „Moja zmena dresu sa rodila už minulý rok, keď som odišiel do Pardubíc na hosťovanie. Ku koncu sezóny sme dolaďovali detaily a následne som podpísal ročnú zmluvu,“ skonštatoval Paulovič. 

Dôvodom odchodu z Hradca Králové bolo ukončenie zmluvy. V klube stratil po pár mesiacoch miesto v zostave tímu a putoval na hosťovania do Pardubíc aj do druholigového Prostějova. „Vzhľadom na to, akú som mal nevydarenú sezónu, tak som bol rád, že som si našiel klub. A Pardubice sú už roky hokejové mesto a sme radi, že sme sa udržali v extralige,“ hovorí bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska. Po komplikovanej sezóne, v ktorej muselo Dynamo bojovať o udržanie najvyššej súťaže v boji o záchranu, svitá hokeju v meste na lepšie časy. Novým majiteľom sa stal vrchlabský miliardár Petr Dědek. Mužstvu sa podarilo udržať si ofenzívne opory Michala Vondrku aj Slováka Radoslava Tybora. „Aj vzhľadom na skutočnosť, že to teraz prevzal nový majiteľ, by sme mali ísť hore,“ vyhlásil Paulovič. 

Po dvojmesačnej pauze sa od polovice mája pripravuje v novom klube, s ktorým absolvuje letnú prípravu. „Ešte stále platia pre nákazu určité opatrenia – trénujeme po skupinách. Ale vyzerá to tak, že sa to čoskoro uvoľní,“ hovorí s tým že verí, že už čoskoro sa bude môcť cez víkendy pozrieť aj domov na Slovensko. Podľa vývoja ochorenia a znižovaniu počtu nakazených je otázkou, kedy sa hokejisti dostanú po dlhšom čase na ľadovú plochu. „Čo som počul, tak možno sa naň dostaneme už v polovici júna. Ale to nezáleží na mne, ani na klube ale podľa rozhodnutia kompetentných,“ povedal Topoľčanec. Paulovič verí, že sa mu bude v novom klube dariť lepšie, ako v HK Hradec Králové. V jeho drese v poslednej sezóne odohral 26 stretnutí – strelil dva góly a na štyri prihral.