Maródkou bičovanému Slovanu dochádzajú sily. Šišovský: Padla na nás ofenzívna deka

MIŠKOVEC (SZĽH) - Hokejisti bratislavského Slovana nečelia v posledných týždňoch iba odhodlaným súperom, ale aj rozsiahlym zdravotným problémom. Tie si začínajú vyberať výsledkovú daň a „orli“ nevyhrali v riadnom hracom čase od 6. januára. Z posledných štyroch zápasov prehrali až tri a v piatkovom vystúpení na ľade Miškovca nestrelili ani gól.

„Snažili sme sa, aj keď hráme v oklieštenej zostave. Program je náročný a pre nás je momentálne cenný každý bod. Bohužiaľ sme však neskórovali a nemohli sme teda vyhrať. Góly sme dostali po situáciách, ktoré sme očakávali. Napriek tomu sme ich  neubránili a je vidieť, že nám už dochádzajú sily. Ten program je naozaj náročný,“ okomentoval súčasnú realitu belasého tábora asistent trénera Rudolf Jendek.

V bratislavskej zostave dostáva priestor čoraz viac mladých hráčov, no podstatná záťaž leží na pleciach skúsených hráčov. „Lídri hrávajú veľké minúty a sú preťažovaní. Nemôžu sa presadiť v každom zápase a zažívajú silný tlak na telá i hlavy,“ upozornil Jendek.

V obrane to Slovan ešte zvláda, no v štyroch z posledných piatich stretnutí nestrelil viac ako gól. „Už dlhší čas sa trápime so strieľaním gólov a nejdú nám ani presilovky,“ priznal útočník Peter Šišovský. „Dostávame sa do oslabení a potom nám chýbajú sily aj v presilovkách. Dostali sme sa pod ofenzívnu deku a musíme to zlomiť v najbližších zápasoch.“

Zranenia opôr predstavujú objektívny faktor bratislavského útlmu, no 29-ročný dubnický odchovanec dobre vie, že nárekmi sa nič nevyrieši. „Sú to citeľné straty, ale do zápasov ideme s tým, že chceme podať maximálny výkon. Snažíme sa to nahrádzať bojovnosťou. Teraz to nie je ideálne a dosť sa trápime. Verím však, že s návratom uzdravených spoluhráčov pôjde naša forma opäť nahor,“ vyslovil nádej v zlepšenie situácie Šišovský.

Ťažké obdobie má za sebou i Miškovec. „Ľadové medvede“ ukončili triumfom nad Slovanom šesťzápasovú sériu prehier a v tabuľke odskočili jedenástej Banskej Bystrici na šesť bodov. „Oceňujem, že sme hrali ako tím celých 60 minút. Presne to sme potrebovali a toto musí byť naša hra. Musíme hrať ako jeden celok, všetkými štyrmi formáciami. Pri dvoch brejkových situáciách nás podržal brankár a celkovo som veľmi šťastný z tímového prístupu. Takáto hra ma teší,“ netajil spokojnosť tréner Dave Allison.

Hráči DVTK prehrali na strely 21:37. Spoľahnúť sa však mohli na istého Attilu Adorjána, ktorý vychytal svoju prvú nulu sezóny.

„Chrbtovou kosťou každého tímu je brankár a ten náš zachytal výborne,“ ocenil Adorjánov výkon kanadský kormidelník. „Všetko to však pramenilo z toho, že sme bránili piatimi hráčmi. Slovan má silný tím a nemohli sme si dovoliť nejaké poľavenie. To našťastie tentoraz neprišlo a to bol základ víťazstva.“