Marko Daňo sa dohodol s Winnipegom na ročnej zmluve

WINNIPEG 25. júla (SITA) - Slovenský hokejista Marko Daňo sa vyhol arbitráži a súhlasil s podmienkami ročnej zmluvy so svojím doterajším zamestnávateľom v NHL Winnipegom Jets.

Nový kontrakt znie na 800 000 USD. Informuje o tom oficiálny portál NHL. Dvadsaťtriročný útočník mal štatút obmedzeného voľného hráča, arbitrážne konanie sa malo v jeho prípade uskutočniť 30. júla. Pôvodne Daňo nesúhlasil so základným navýšením ročnej hodnoty kontraktu na 850-tisíc dolárov.

Účastník troch svetových šampionátov medzi dospelými Daňo je súčasťou organizácie Jets od februára 2016 po výmene z Chicaga. V uplynulom ročníku absolvoval v NHL iba 23 duelov základnej časti s bilanciou 2 góly a 1 asistencia. Vo vyraďovacej časti bojov o Stanleyho pohár si vôbec nezahral a zväčša ju presedel na tribúne. Winnipeg to dotiahol až do finále Západnej konferencie, kde nestačil na Vegas 1:4 na zápasy.

Daňa si vybral Columbus ako číslo 27 v 1. kole draftu NHL v roku 2013. Dosiaľ v najslávnejšej hokejovej profilige odohral 130 zápasov s bilanciou 19 gólov a 26 asistencií. Dosiahol ich v dresoch troch klubov - Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks a Winnipeg Jets.