Marinčinovi chýba do splnenia „domácej“ úlohy pribrať ešte tri kilogramy

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – Obrancovi Martinovi Marinčinovi nechali v Edmontone pričuchnúť k NHL v minulej sezóne na 44 zápasov. Ako ho povolali do prvého tímu „olejárov“ 26. decembra 2013, viac sa na farmu do Oklahomy košický odchovanec nepozrel. Počas ročníka si v slovenskom drese odkrútil debut na februárových ZOH v Soči a po prvý raz sa predstavil aj na seniorskom šampionáte, ktorý sa konal v máje v Minsku. „Som veľmi šťastný, že to celé takto vypálilo. Počas jedného ročníka som skúsil azda všetko, čo sa vo vrcholovom hokeji dalo. Debutoval som v NHL, hral som na olympiáde a rovnako som si zahral aj na svetovom šampionáte. Z tohto pohľadu som spokojný, že mám všetky tri debuty za sebou,“ hovorí Martin, ktorý sa na ďalšiu sezónu kondične pripravuje v Banskej Bystrici.

„Pre mňa je to osvedčený model, keďže som takto trénoval aj minulé leto. V skupine s Andrejom Sekerom, Marekom Viedenským, Richardom Pánikom či Marekom Hrivíkom nás vedie kondičný tréner Juraj Moravčík, ktorý patrí pod Romana Švantnera a vyhovuje mi to,“ pokračoval Martin, ktorý dostal pri odchode zo zámoria po skončení klubovej sezóny domácu úlohu – pribrať na váhe! „Pokyn bol jasný. Do Edmontonu sa mám na predsezónny kemp vrátiť o osem kilogramov ťažší. Zatiaľ som tento plán splnil takmer na dve tretiny. Na hmotnosti som pribral päť kilogramov, ale pre mňa to je riadne morenie. Môžem zjesť aj koňa a váha stúpa len pomaličky. Fakt som mal leto, keď som jedol všetko do radu, ale ručička sa takmer ani nehýbala. Verím ale, že stanovený cieľ splním a na kemp prídem s predpísanou váhou,“ prezradil zaujímavosť 22-ročný obranca.

Zo zámoria mu prišli aj počas leta pozitívne signály, že by si mohol vybojovať pevné miesto v prvom tíme Oilers. „Telefonoval mi tréner Dallas Eakins a pýtal sa ma, ako prebieha moja príprava a či pracujem na tom, čo som dostal za úlohu. Informoval sa o mne a cítil som záujem z jeho strany. Preto verím, že miesto v prvom tíme vybojujem. Do zámoria odlietam už 15. augusta a budem sa pripravovať pred začiatkom kempu ešte na mieste. Počas celého leta som pracoval na rozvoji sily, takže sa snáď moja osemtýždňová drina, ktorú absolvujem prejaví potom aj v kempe,“ zaprial si Martin Marinčin, ktorý odohral za slovenskú reprezentáciu zatiaľ 14 zápasov a strelil aj jeden gól.