Marinčin trafil sieť po piatich mesiacoch, Slováci budú v sobotu oddychovať

Martin MarinčinMartin Marinčin s pukom, ktorým prekonal brankára Nilssona.

MINSK (SZĽH, štu) – Päť mesiacov trvalo čakania na gól v podaní obrancu Martina Marinčina. Presne 14. decembra 2013 prestrelil košický rodák súperovho brankára. Ešte v drese AHL tímu Oklahoma City Barons. Odvtedy akoby uťalo a ani za ten svet prekonať gólmana. Až Švéd Nilsson doprial 22-ročnému útočníkovi pri prehre 1:3 radosť z gólu. Pre Martina bol navyše prvý reprezentačný. „Veľmi ma teší, že som strelil gól, lebo to čakanie naň bolo už naozaj pridlhé. Po piatich mesiacoch suchôt mi to padlo vhod. Škoda však, že gól nepomohol môjmu tímu k tomu, aby sme získali body,“ povedal po zápase so Švédskom Martin.

Hlásateľ v aréne Čižovka najskôr zahlásil ako strelca gólu Martina Réwaya. „Nepátral som po tom, kto ho strelil. Opakovaný záber ukázal, že Martin sa puku dotkol až za bránkovou čiarou po tom, čo si ho Nilsson vrazil. Z gólu som sa obrovsky tešil a určite by som sa rovnako tešil aj vtedy, ak by ho pripísali Martinovi,“ pridal Marinčin.

Slovenský tím mal v sobotu absolvovať pred duelom s Talianskom ešte rozkorčuľovanie, ale tréneri sa rozhodli, že tím bude mať namiesto tréningu prechádzku v okolí hotela. Vzhľadom na zdravotný stav sa o prípadnom štarte  Haščáka, Hrivíka a Marcinka rozhodne až pred duelom.