Marcel Hossa: Čas hrá proti mne

BRATISLAVA - Akoby toho so zraneniami v slovenskom olympijskom tíme nebolo dosť. V zápase KHL proti Amuru Chabarovsk sa zranil útočník Dinama Riga a člen olympijského výberu Marcel Hossa. Zápas po zrážke s obrancom Ilšatom Biľalovom slovenský hokejista nedohral.

Lekár hokejovej reprezentácie MUDr. Vladimír Lupták a jeho pacient Marcel Hossa, foto štu

Prvé vyšetrenia v Rige ukázali, že jeho bočný väz v ľavom kolene je síce poškodený, ale dĺžka absencie 32-ročného útočníka bude zhruba dva týždne. Utorňajšie vyšetrenie u primára kliniky Sportclinic MUDr. Vladimíra Luptáka ukázalo, že mladší zo súrodeneckej dvojice Hossovcov bude mimo hry minimálne 14 dní. „Čas je teraz môj najväčší nepriateľ,“ sťažka si odfúkol Marcel po vyšetrení u doktora Luptáka. „Určite však zostávam pozitívne naladený a verím, že sa dám do začiatku olympijských hier dokopy. Od stredy začínam s intenzívnou rehabilitáciou a využijem všetky dostupné metódy na to, aby bolo moje koleno čo najskôr v poriadku,“ pridal Marcel Hossa, ktorý v tejto sezóne strelil za Dinamo 20 gólov.

Lekár  Vladimír Lupták zopakoval, že čas je teraz v prípade Marcela Hossu najväčším súperom„Je to zranenie, ktorého optimálna doba liečenia je dva až štyri týždne, ale my urobíme všetko pre to, aby bol Marcel do štrnástich dní v poriadku. Veríme, že liečebný proces bude v jeho prípade úspešný. V Marcelovom prípade išlo o likvidačné zranenie kolena na koleno,“ povedal lekár slovenskej reprezentácie a zároveň primár športovej kliniky Sportclinic Vladimír Lupták.

Okrem Marcela Hossu bol v utorok na rehabilitácii aj obranca Slovana Michal Sersen, ktorý sa po zranení slabín dáva postupne dokopy. „Prvý raz som už trénoval po zranení aj s tímom a našťastie ma bolí od svalovice celé telo. Dúfam, že slabiny tréningovú záťaž vydržia a všetko bude v poriadku. Do piatku budem trénovať ešte v Bratislave, v sobotu odletím za spoluhráčmi zo Slovana do Moskvy a v nedeľu by som chcel nastúpiť na zápas proti Podolsku. Verím, že moje telo záťaž vydrží a budem môcť hrať aj na olympiáde. Je pravda, že ZOH sú raz za štyri roky, ale v mojom prípade to môže byť pokojne tak, že len raz za život. Preto urobím všetko tak, aby som atmosféru pod piatimi kruhmi zažil na vlastnej koži,“ povedal Michal Sersen, ktorý sa zranil v polovici decembra minulého roka a odvtedy neodohral ani jeden duel.