Marcel Haščák sa vyrovnal excelentnej dvojici Žigmund Pálffy, Miroslav Šatan

Kým v prvých ôsmich kolách strelili hokejisti v Tipos Extralige až osem hetrikov, v ďalších jedenástich sa im to už nepodarilo. V  20. kole sa deviatym trojgólovým strelcom v jednom zápase v ročníku stal Marcel Haščák. Hetrikom sa podieľal na hladkej výhre Slovana Bratislava nad HC Grotto Prešov 5:0.

Marcel Haščák po prestupe z Brna do Slovana už v prvých zápasoch naznačuje svoje kvality. Zatiaľ v bratislavskom drese odohral tri zápasy, v ktorých má bilanciu 5 gólov a 1 asistencia. Paradoxne, zatiaľ nastupuje v belasom drese len proti tímom z východu republiky. Hral v Spišskej Novej Vsi a Michalovciach, po vynechaní duelov v Liptovskom Mikuláši a doma s Banskou Bystricou sa do zostavy vrátil proti Prešovu. A hneď ukázal, že počas krátkeho pôsobenia na Morave nestratil nič zo svojich ofenzívnych kvalít.

Hetrik strelil v rozpätí necelých trinástich minút v druhej tretine. Raz prekonal Nikitu Bespalova, dvakrát Romana Petríka. „A pritom som sa na ľade cítil strašne, čo bolo asi aj vidieť. Som vďačný spoluhráčom, ktorí zabrali a dnes mi veľmi pomohli. Teším sa z hetriku a verím, že sa mi bude ďalej dariť,“ hovoril v mixzóne Marcel Haščák.

Na hokejke mal aj štvrtý gól, ktorý mu zmaril zákrokom Petrík. Napokon si v tretej tretine pripísal aj asistenciu, ktorá ho potešila, keďže si otvoril počas pôsobenia v Slovane aj túto štatistiku.

Slovan relatívne poľahky dokráčal k víťazstvu. Bratislavský tím na ľade dominoval, jeho hráči boli efektívni. K zápasu pristúpili veľmi zodpovedne a momentálne sú sebavedomým lídrom Tipos extraligy. „Nemyslím si, že to bol jednoduchý zápas. Som vďačný, že sme vyhrali. Mám radosť z každého víťazstva, z nuly nášho brankára Clinta Windsora. Každý hráč v zápase odovzdal maximum. Verím, že naše výkony budú ešte lepšie,“ hovoril Haščák.

Štvrtkový hetrik bol jeho desiaty v kariére v extralige. Prvý oslavoval 7. marca 2010 v drese materského Popradu pri výhre 4:3 na ľade Spišskej Novej Vsi. Potom zaťažil už ako hráč Košíc konto skalických brankárov 7. októbra 2012 dokonca päťkrát, 27. novembra 2012 sa trikrát tešil proti Martinu, 22. marca 2013 dosiahol tiež tri strelecké zápisy aj proti Nitre. V ročníku 2019/20 po opätovnom spojení sa s Košicami strelil Nitre 29. septembra 2019 štyri góly, rovnako aj 19. novembra 2019 Liptovskému Mikulášu, krátko pred koncom kalendárneho roka 2019, 28. decembra, sa podieľal troma gólmi na výhre v Miškovci. V minulej sezóne sa mu hetriky podarilo dosiahnuť v novembri, keď ich strelil v popradskom drese proti Michalovciam a Trenčínu.

S desiatimi trojgólovými zápasmi sa Marcel Haščák zaradil v historickej tabuľke tejto štatistiky na 5. miesto po boku Žigmunda Pálffyho a Miroslava Šatana. Rekordérom v počte hetrikov v najvyššej slovenskej súťaži je Vlastimil Plavucha, v dresoch Košíc a Zvolena ich dosiahol sedemnásť. Nasledujú Ľubomír Kolník (16), Arne Kroták (13) a Martin Kuľha (12).

Trojgólový zápas by najradšej oslavoval s fanúšikmi na tribúnach. Pre lockdown sa štvrtkový duel hral v komornej atmosfére. „Každý má rád zápasy pred plnými štadiónmi. Aj keď som hral naposledy v Česku, hrali sme pred divákmi. Je mi ľúto, že teraz nemôžu chodiť. Nič s tým teraz neurobíme, neostáva nám nič iné len tvrdo pracovať a tešiť fanúšikov aspoň na diaľku,“ doplnil Haščák.

V prešovskej kabíne po stretnutí zavládlo veľké sklamanie. Slovan súperovi zo Šariša nič nedovolil, ak sa už dostali „koňare“ do šance, nedokázali ju premeniť. Ich výkon označil tréner Ernest Bokroš za priemerný až zlý. Po sérii víťazstiev Prešov zakopol so Zvolenom a Slovanom. „Nevedeli sme sa dostať do tempa. Dobre sme hrali len v niektorých fázach. Dostávali sme sa pod tlak. Kým Slovan využíval šance, my nie. Nič sa nedá robiť, musíme sa dobre pripraviť na nadchádzajúci zápas, aby sme ukončili negatívnu sériu,“ priznal prešovský kapitán Marek Zagrapan.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
0
44 (11,36 %)
Strely na bránu Strely na bránu
30 (0,00 %)
30 (100,00 %)
Zákroky Zákroky
39 (88,64 %)
2/3 (66,67 %)
Presilové hry Presilové hry
0/2 (0,00 %)
2/2 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
1/3 (33,33 %)
39/60 (65,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
21/61 (34,43 %)
Kompletný prehľad zápasu