Máme dosť kvality na zisk pohára, hovorí Stavjaňa po prehre Nitry v Miškovci

MIŠKOVEC 11. januára (SITA) - Hokejisti Nitry prehrali v prvom finále play-off Vyšehradského pohára 2017/2018 na ľade maďarského tímu DVTK Jegesmedvék 2:4.

"Corgoni" v Miškovci ani raz neviedli. Radoslav Macík vyrovnal v 7. min 1:1, Matej Paulovič upravil v jedenástej sekunde druhej tretiny na 2:2. Prvé dva góly domáceho kolektívu zaznamenal Fín Rasmus Kulmala, ktorý v 5. a 15. min využil svoju rýchlosť a nedôslednosť nitrianskej defenzívy.

Druhý strelil dokonca vo vlastnom oslabení. Jegesmedvék o svojom triumfe rozhodol dvoma presnými zásahmi v závere druhej tretiny. Nitra v stredajšom súboji nevyužila ani jednu zo štyroch presiloviek. Finálová odveta pod Zoborom je na programe v utorok 23. januára 2018.

"Po dvoch dňoch voľna som cítil z hráčov pred zápasom energiu, ale náš výkon z nejakého dôvodu vôbec nebol uvoľnený. Dostali sme po dvoch brejkoch dva ľahké góly a hoci sme na to dokázali odpovedať, ďalšie dve chyby znamenali odskočenie v skóre. Je to škoda, no keď odohráme odvetu tak, ako poslednú tretinu, je to určite 'hrateľné'. Dôležité bude domáci zápas zvládnuť a nehľadieť na to, že musíme zvíťaziť aspoň o dva góly. Dúfam, že v odvete budeme mať aj kompletnejšiu zostavu. Verím, že máme dosť kvality na to, aby sme sa doma tešili zo zisku pohára,“ cituje trénera Antonín Stavjaňa facebook klubu HK Nitra.