Malacky začali s výstavbou multifunkčnej arény, hotová má byť o dva roky

MALACKY – Výstavba športovej arény v Malackách sa oficiálne začala. V lokalite Píla, kde má multifunkčná aréna vyrásť, v stredu poklepali symbolický základný kameň.

"Aréna bude športovým tréningovým komplexom, ktorého súčasťou bude okrem hokejovej haly aj multifunkčná hala pre kolektívne športy a ďalšie športovo-technické zázemie. Bude slúžiť obyvateľom mesta i okresu, rekreačným športovcom i športovým klubom na prípravu," pripomenul primátor Malaciek Juraj Říha.

Výstavbu nového športoviska ocenil aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.„Slovenský zväz ľadového hokeja oceňuje každú investíciu do športovej infraštruktúry, zvlášť ak je jej súčasťou ľadová plocha. Budeme sa tešiť, keď v Malackách vznikne hokejový klub, kde v budúcnosti vyrastú hokejisti a hokejistky. Sme radi, že mesto ponúkne deťom možnosť všeobecnej pohybovej aktivity, ktorá je dôležitá pre ich rozvoj a zdravý životný štýl," uviedol.

Aréna by mala stáť o dva roky. Jej financovanie vo výške 12.684.000 eur bez DPH bude viaczdrojové. Pôjde o kombináciu financií mesta, úveru a štátnej dotácie vo výške 1,5 milióna eur.

V rámci energií ráta aktuálny projekt s kombináciou vykurovania na plyn a zvyškovým teplom z výroby ľadu. Mesto začalo zvažovať odpojenie arény od plynu a jeho nahradenie tepelným čerpadlom, rovnako tak možnosť využitia fotovoltických panelov na streche arény.