Má nám čo odovzdať, teší sa na spoluprácu s Bokrošom Petrík

DETVA (SZĽH) - Hokejisti Detvy odštartujú v októbri svoju štvrtú sezónu medzi slovenskou elitou. V bránke sa opäť budú spoliehať na Romana Petríka, ktorý v priebehu minulého ročníka zamieril do rodného Zvolena. 

Na novú sezónu sa pripravuje spolu s ďalšími hokejistami. „Letnú prípravu máme individuálne už asi štvrtý rok s David Primusom vo Zvolene. Trénujeme spolu s viacerými chalanmi, konkrétne s Frederikom Fekiačom, Mikulášom Mosným a Paťom Marcinekom. Verím, že do sezóny budeme dobre pripravení,“ hlási brankár, ktorý koncom júla oslávi 26. narodeniny. Od tvrdej driny si aspoň na pár dní odskočil aj za hranice. „Predminulý víkend som bol s priateľkou v Budapešti. Ale inak som tento rok len doma na Slovensku, keďže je situácia taká, aká je.“

Ako sám priznáva, kontakt s ľadom mu nechýba. Veď vo Zvolene ako v jednom z mála miest je toto leto možnosť zatrénovať si v novej tréningovej hale. „Párkrát som si bol zatrénovať. Keďže tu máme ľad, tak som to využil. Spoločne s tímom by sme sa mali stretnúť oficiálne 3. augusta,“ pokračuje rodák spod Pustého hradu, ktorý vzápätí priznáva, že medzi sezónami prebehol aj kontakt s inými tímami: „Musím povedať, že nejaké veci sa riešili. Všetko však padlo, stále mám platnú zmluvu v Detve.“

Nejaké konkrétne ciele si nedávam. Najdôležitejšie pre mňa je, aby som vydržal zdravý.

V sezóne 2018/19 prispel Roman Petrík svojimi výkonmi v bránke Detvy k najväčšiemu klubovému úspechu v histórii. Po vyradení Nových Zámkov v predkole play off stroskotali „medvedi" na neskoršom víťazovi z Banskej Bystrice. Podobný úspech by si rád zopakoval aj v nastávajúcom ročníku. „Nejaké konkrétne ciele si nedávam. Najdôležitejšie pre mňa je, aby som vydržal zdravý. Na seba sa až tak nesústredím, prvoradý je pre mňa tímový úspech,“ vraví opora Detvy. Pri pohľade na doteraz ohlásených hráčov verí, že jeho tím bude v tabuľke na tom lepšie ako v predčasne ukončenom ročníku. „Uvidíme, ako nám to pôjde na ľade, zatiaľ to však vyzerá dobre. Našim hlavným cieľom bude určite dostať sa do play off. Tam to je už všetko otvorené,“ myslí si Petrík.

Pod Poľanou prišlo počas leta k výmene trénera. Josefa Tureka na lavičke nahradil Ernest Bokroš. „Ešte sme spolu neboli v kontakte. Na spoluprácu s ním sa však veľmi teším. Ako tréner dosiahol veľa úspechov. Preto si myslím, že nám rozhodne má čo odovzdať,“ hovorí brankár, ktorý do Detvy zamieril pred dvoma rokmi zo Skalice. Nový formát Tipsort ligy prinesie viac zápasov proti regionálnym rivalom. „Pre ľudí to bude veľmi atraktívne, keďže budú mať možnosť vidieť viac derby zápasov,“ myslí si rodák zo Zvolena.

V uplynulých rokoch sa viacerým hráčom Detvy podarilo prebojovať vďaka výkonom do reprezentácie. Dokáže mladý brankár nadviazať na Martina Chovana, Zuzina, Šišovského či Sýkoru? „Bol by som veľmi rád, keby sa mi podarilo dostať na nejaký zraz,“ dodal Petrík.