Los Angeles sa zranil aj druhý brankár, priestor dostanú Budaj s Petersenom

LOS ANGELES 12. novembra (SITA) - Klub zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings sa bude musieť zaobísť bez zraneného brankára Jacka Campbella, ktorý sa pridal k zdravotne indisponovanej tímovej jednotke Jonathanovi Quickovi. Dvadsaťsedemročný gólman musí absolvovať operáciu menisku v kolene a dĺžka jeho absencie sa odhaduje na štyri až šesť týždňov. Prostredníctvom oficiálnej webovej stránky "kráľov" to oznámil generálny manažér Rob Blake.

Po zranení dvoch brankárov sa posunul na miesto jednotky v organizácii Kings Slovák Peter Budaj, ku ktorému povolalo vedenie LA z farmy v Ontariu 24-ročného Cala Petersena. Táto dvojica mala pôvodne pôsobiť iba v nižšej súťaži AHL, ale zdravotné problémy Quicka s Campbellom ju posunuli do prvého tímu. Budaj zasiahol v aktuálnej sezóne do jediného zápasu v NHL, keď odchytal 30 minút v dueli proti Ottawe Senators ešte 13. októbra a z 11 striel inkasoval jeden gól. Jeho kolega Petersen zatiaľ nemá na konte žiaden štart v profilige.

Tímu Los Angeles sa v aktuálnej edícii NHL zatiaľ vôbec nedarí. "Králi" z úvodných 16 zápasov vyhrali iba 5 a v Západnej konferencii okupujú poslednú pätnástu priečku. Zatiaľ naposledy Kings prehrali na domácom ľade s Calgary Flames 0:1.