Liptáci nevzdávajú boj o 11. priečku, angažovali tri posily

ZVOLEN (SZĽH) – Po utorňajšom 38. kole Tipos extraligy sa na chvoste tabuľky nič nezmenilo. Keďže Liptovský Mikuláš aj Nové Zámky prehrali, náskok predposledných „býkov“ pred poslednými Liptákmi zostáva päťbodový.

Zverenci trénera Petra Mikulu nestačili na majstrovský Zvolen, ktorému pod Pustým hradom podľahli 0:4. Domáci mali od prvého gólu Puliša z desiatej minúty až do konca stretnutie vo svojich rukách „Zápas nám ukázal nedostatky, ktorých sme si vedomí a potrebujeme na nich pracovať. Aj napriek tomu sme mali momenty, kedy sme mohli do boja o výsledok výraznejšie vstúpiť,“ rozhovoril sa v pozápasovom rozhovore asistent trénera Ján Šimko.

Hneď na to vymenoval hlavné dôvody nielen prehry, ale aj toho, že jeho zverenci sa nedokázali gólovo presadiť. „Chýbal nám dôraz a väčšie sebavedomie. Ak chceme byť úspešní, musíme byť chladnokrvnejší, rýchlejší, sebavedomejší. Toto dnes absentovalo,“ sumarizuje Šimko. „Škoda, chceli sme sa odraziť z dvoch predchádzajúcich víťazstiev a uchmatnúť Zvolenu nejaký bodík.“

Koniec základnej časti teda sľubuje zaujímavý boj na oboch koncoch tabuľky. Podarí sa dlhodobo posledným Liptákom preskočiť Nové Zámky a vyhnúť sa baráži? „Stále sme v hre. Pre nás bolo dôležité, že sme nad Zámkami zvíťazili doma. Všetko prispôsobujeme tomu, aby sme bodovali. Dnes sa nám to nepodarilo, v piatok máme ďalší zápas s Nitrou,“ povedal Ján Šimko.

V utorok bol zároveň koniec prestupového obdobia. Vedenie klubu netajilo záujem o posilnenie tímu a k 15. februáru sa mu na matrike SZĽH podarilo zaregistrovať trojicu posíl. Jednou slovenskou je stará známa tvár – skúsený obranca Juraj Cebák. Ďalšie dve majú iné štátne občianstvo. Z KHL prišiel ruský útočník Ildar Šiksatdarov, z druhej najvyššej švédskej súťaže obranca Brandon Fehd.

Skúsený krídelník Martin Kriška vie, že na víťazstvo nad tímom bojujúcim o výhru v základnej časti potrebujú väčšiu efektivitu. „Šli sme sem s tým, že nemáme čo stratiť. Zvolen musel, my sme mohli. Škoda, že sme sa nepresadili výraznejšie. Bez gólu sa vyhrať nedá. Rozhodli naše hlúpe dve-tri chyby.“

Pre útočníkov hostí bol veľký problém presadiť sa v útočnej tretine. „Zvolen má výborne zvládnuté obranné pásmo. Nepustili nás do veľa šancí a keď pustili, nepremenili sme ich. Hneď na začiatku sme šli dvaja na jedného, nedali sme a následne sme inkasovali. Aj za stavu 2:0 sme mali šancu, nedali sme. Domáci boli lepší a zaslúžene vyhrali,“ uznal Kriška.

Aj on verí, že jeho tím nebude musieť zachraňovať ligovú príslušnosť v baráži. „V hre je ešte 21 bodov, teraz máme doma Nitru. Musíme sa na to dobre pripraviť a verím, že body zostanú doma,“ uzavrel 37-ročný veterán.