LETNÁ SONDA V SHL – HK Gladiators Trnava: Do sezóny s Romanom Kukumbergom

TRNAVA (SZĽH) - Hockeyslovakia.sk pokračuje v letnom seriáli venovanom Slovenskej hokejovej lige. Keďže dohromady v nej účinkuje desať klubov, na našom webe si môžete v pravidelných intervaloch prečítať o dianí v každom z nich. V slovenskom Ríme bolo zaujímavé leto. Medzi „gladiátorov“ prišiel bývalý legendárny český brankár Roman Čechmánek. V klube bude asistent krajana Aleša Bacháneka i tréner brankárov.

Do Trnavy zavítal nový investor, ktorý chce postupne dokázať veľké veci. Práve on sa podieľal na príchode českých trénerov. Tri augustové týždne patrili try-outu, pomocou ktorého chceli doladiť mužstvo na nadchádzajúcu sezónu. Prihlásilo sa štyridsaťštyri hokejistov, z toho uspelo desať. Dve vyraďovacie kolá rozhodli o osude dvadsiatich štyroch hráčov. „Nikdy nie je jednoduché povedať hráčovi medzi štyrmi očami, že mu ostal v rukách Čierny Peter. Je to ťažký pohľad a nie každý to vie prijať. Mnoho jednotlivcov netají obrovské sklamanie. Žiaľ, try-out prináša tieto fakty. Neúspešných kandidátov pravdepodobne uvidíme v iných kluboch. Základ máme, teraz budeme s ním dennodenne pracovať. Ročník začneme s dvadsiatimi dvomi menami,“ zhrnul výber do tímu v Trnave Čechmánek.

Omyly sa ukážu časom

Po skončení prípravy na suchu a try-oute odohrali vytypovaní zverenci úvodný priateľský súboj v Skalici. Išlo o malé krajské derby s víťaznou bodkou pre domácich. Len jeden puk z trnavských hokejok si dokázal nájsť cestu do skalickej siete. „Zápas odohrali hráči, s ktorými počítame na sezónu. Bola to však iba malá časť z nich. Tragédiu z výsledku rozhodne nerobíme. Prvýkrát sme mali na očiach novotvoriaci sa tím. V tomto stretnutí sme skôr chceli vidieť hráčsku kreativitu a či dokážu do výkonu prihodiť niečo navyše,“ vyjadril sa k hernému výkonu Trnavčanov, ktorý následne sčasti rozmenil na drobné.

Aleš Bachánek a Roman Čechmánek pred začiatkom try-outu v trnavskej kabíne. Zdroj: Facebook/HK Gladiators Trnava

„Prvý zápas nikdy nie je založený na kráse. Väčšinou vidíme viac bojovnosti ako hokejového umu. Chlapci si dokázali splniť povinnosti a skutočne pracovali stopercentne celý čas. Bolo vidieť, že aj tí, ktorí ešte bojujú o zmluvu, nás prinútili premýšľať,“ poznamenal. Svitá poctivo pracujúcim „gladiátorom“ na lepšie časy? Vnútorná robota bola zakaždým citeľná. Horšie to bolo s dosahovaním výsledkov. Trnava sa pred dvomi rokmi zachraňovala, tentoraz skončila suverénne posledná. „Od nášho príchodu sme jasne vedeli, aké mužstvo chceme pripraviť. Veľmi dôležitá je charakterová stránka hráčov. Chceme z nich vytvoriť komplexný celok, ktorý dokáže zabrať v pravý čas. Rovnako tak dúfame, že sme si vybrali správne. Môže sa stať, že sme sa v niekom zmýlili, ale to sa prejaví neskôr,“ načrtol základné obrysy trnavského zoskupenia. Z dostupných zdrojov sa v kádri nachádzajú známe prvoligové mená ako Schmidt, Lantoš alebo český útočník Matějka z Dubnice. Kto však bude nastupovať s céčkom na prsiach, je v tejto chvíli otázne. „V tomto momente by som to nechcel rozoberať. Nechávame to ešte voľné. Dosiaľ nemáme určenú taktiku, a preto si na to počkáme,“ nechcel z voleja odpovedať na otázku o „šéfovi“ kabíny Čechmánek.

Ukoristili dlhoročnú oporu Slovana Bratislava

Levice spomínali vystuženie útoku Rusom či Kanaďanom, v Humennom sa údajne chystá niečo obdobné. A čo Trnava? Bývalý český reprezentant a člen klubov NHL musí mať v zálohe veľa správnych kontaktov. „Jedna veľká osobnosť je už tu. Podarilo sa nám dotiahnuť Romana Kukumberga. Mimoriadne skúsený hokejista, ktorý má skúsenosti z reprezentácie, zahraničia a domácej extraligy. Viedli sme rokovanie o uzavretí spolupráce. Vyšli sme si v ústrety. Trénuje s nami druhý týždeň. Jeho prístup k práci je úžasný. Bude vzorom pre mladých kolegov,“ zakončil pre hockeyslovakia.sk Roman Čechmánek.

Aktuálna súpiska HK Gladiators Trnava:

Klub v súčasnosti ešte nechce konkretizovať menoslov hráčov. Urobí tak až tesne pred novým ročníkom SHL.

Program prípravných zápasov 2020:

Skalica – Trnava 3:1

Žilina – Trnava (10.9.)

Trnava – Skalica (11.9.)

Trnava – P.Bystrica (16.9.)

P.Bystrica – Trnava (25.9.)

Rozpis sa ešte môže meniť