Lašákov projekt oslovil aj súkromný sektor

BRATISLAVA (SZĽH) – Po samosprávnych krajoch a Ministerstve vnútra SR – Odboru prevencie kriminality sa do iniciatívy trénera brankárov slovenskej hokejovej reprezentácie Jána Lašáka zapojil po prvýkrát aj súkromný sektor.

Nadácia CHEMOSVIT darovala hokejovým talentom na poste gólmana 500 eur, vďaka ktorým dostane päť detí v Poprade a Kežmarku nové brankárske hokejky. „Aj touto cestou sa chcem poďakovať Nadácii CHEMOSVIT za dôveru, ktorú týmto krokom prejavil nášmu kolektívu trénerov brankárov,“ uviedol Ján Lašák.

Okrem samotnej čiastky a možnosti obdarovať tých najmenších ocenil majster sveta z Göteborgu najmä skutočnosť, že cestu k pomoci si našiel po zástupcoch štátnych inštitúcii aj tretí sektor. „Dôverujú našej práci a vedia, že všetky prostriedky pôjdu priamo deťom. Ja a môj tím trénerov brankárov sme za to vďační,“ skonštatoval Lašák.

Ten označil pomoc Nadácie CHEMOSVIT za prvú lastovičku a verí, že v blízkej budúcnosti sa k jeho aktivitám pripoja aj ďalšie nadácie prípadne súkromné spoločnosti. Hlavným cieľom iniciatívy Lašáka a jeho tímu brankárov je vo najväčšej možnej miere pomáhať malým deťom na brankárskom poste aj ich rodičom tak, aby bol hokej prístupný pre každého na Slovensku.


Anketa

Kto sa stane víťazom Tipsport ligy?

HK Poprad
40% (71)
 
HK Nitra
30% (53)
 
HC ‘05 iClinic Banská Bystrica
22% (39)
 
HKM Zvolen
8% (15)