Lašák má zranené slabiny

Ján Lašák, Štartfoto - Jakub SúkupJán Lašák, Štartfoto - Jakub Súkup

RIGA 6. mája (SITA) - Hokejový brankár Ján Lašák nebude na úvodný zápas Slovenska na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige spomínať v najlepšom. Slováci prehrali s Bielorusmi a gólman Pardubíc si navyše poranil slabiny. Lašák si slabiny poranil po jednom zo zákrokov v prvej polovici druhej tretiny. Potom to ešte skúšal, počas druhej prestávky sa nechal vystriedať a prenechal miesto Karolovi Križanovi.
 
"V druhej tretine ma limitovalo zranenie. Pre bolesti som sa nemohol hýbať," uviedol Ján Lašák. Pre brankára sú slabiny podľa lekára tímu Dalimíra Jančoviča najviac namáhane miesto. "Ťažko hneď po zápase odhadnúť dobu liečenia. Môže byť krátka, ale aj veľmi dlhá. Nechcem nič predbiehať, ale možné je, že už na turnaji chytať nebude, preto trénerom doporučím dopísať na súpisku aj Rastislava Staňu," povedal Dalimír Jančovič.

Karol Križan naskočil do zápasu za stavu 1:2, v úvode poslednej tretiny veľa práce nemal, potom ho bieloruskí hráči niekoľkokrát preverili. Napokon si odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši svoje čisté konto udržal, no z víťazstva sa však netešil. "Zo začiatku som bol trochu tvrdý, ale potom som sa rozchytal a bolo to v pohode. O problémoch Jána Lašáka som sa dozvedel od lekára počas druhej tretiny. Počas dvadsiatich minút už na mňa nešlo veľa striel, čo som mal, to som chytil,“ hovorí Karol Križan, ktorý si premiéru na svetovom šampionáte v Rige predstavoval trocha inak. Dvadsaťpäťročný gólman už má za sebou jeden štart na šampionáte, pred dvoma rokmi v Ostrave striedal rovnako Jána Lašáka pred záverečnou tretinou v už rozhodnutom zápase proti Dánsku. "Predstavoval som si, že na šampionáte nastúpim od začiatku a nie v rozbehnutom zápase, ktorý navyše prehráme. Som však rád, že môžem byť na majstrovstvách sveta s reprezentáciou a rozhodnutie trénerov rešpektujem,“ dodáva Križan.