Kvalifikácia-ZOH: Slovenky prvýkrát trénovali v Lulee, vo Švédsku sa im páči

LULEA (SZĽH) – Slovenské hokejistky sa po náročnom sobotňajšom celodennom presune do Luley už stihli aklimatizovať vo švédskom dejisku finálového turnaja olympijskej kvalifikácie. V nedeľu popoludní absolvovali v miestnej aréne prvý tréning. S podmienkami i okolitým zázemí sú Slovenky zatiaľ spokojné.

V nedeľu dopoludnia absolvovali zverenky trénera Tomáša Segíňa najskôr suchý tréning. Popoludní si premiérovo vyskúšali aj ľad Coop Norrbotten arény s kapacitou viac ako šesťtisíc divákov. „Boli sme veľmi rady, že sme sa po celodennom sobotnom cestovaní dostali na ľad. Vyskúšali sme si ho rovnako ako mantinely a odrazy pukov od nich. Vyskúšali sme si aj rozohrávky, zopár systémových vecí a tréning sme zakončili nácvikom presilových hier,“ vravela na margo úvodnej tréningovej jednotky Paula Cagáňová.

Slovenky odohrajú prvý duel na kvalifikačnom podujatí už vo štvrtok, od 19.00 nastúpia proti domácim Švédkam, najväčším favoritkám na zisk jedinej postupovej miestenky na ZOH. Prípravu na ne odštartovali hráčky už na Slovensku. Všetky si uvedomujú, že v prípade neúspešného výsledku rapídne klesnú slovenské postupové šance na olympijské hry do Pekingu. „Každá z nás sa zodpovedne pripravuje. Jednak kolektívne, jednak individuálne v hlave. Každý súper je zdolateľný. Keď do hry vložíme srdce a všetku snahu, môžeme zdolať každého,“ hovorí Lívia Kúbeková.

Pozrite si viac ohlasov i záberov z prvého tréningu v našom videu:  


Fotogaléria