Krst maskota hokejových MS bude v sobotu na Štrbskom Plese

BRATISLAVA - Štyri mesiace pred vhodením úvodného buly 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji dorazil do dejiska šampionátu jeden z jeho neodmysliteľných účastníkov – maskot Macejko. Jeho prvá cesta povedie na Štrbské Pleso, kde bude v sobotu 19. januára na Námestí MS 1970 pokrstený a oficiálne predstavený. Okrem maskota na Štrbské Pleso zavíta i strieborný medailista z hokejových MS 2012, brankár Ján Laco. Moderátorom podujatia je Marcel Forgáč z FUN rádia a v rámci programu na Štrbskom Plese vystúpi i skupina Vidiek.

Trvalo niekoľko mesiacov, kým sa medveď Macejko dostal do finálnej podoby a uzrel svetlo sveta. Na jeho tvorbe najskôr pracoval tím zložený z dizajnérov, ideamakerov a ilustrátora. Tí vytvorili vizuál, na základe ktorého mu renomovaná spoločnosť v Kanade vdýchla život a vytvorila ho v životnej veľkosti.

Po sobotňajšom oficiálnom predstavení vycestuje v nedeľu Macejko do lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici, kde bude fanúšikom k dispozícii okolo poludnia. Nie sú to jediné aktivity maskota pred svetovým šampionátom. Práve naopak, organizátori medveďovi zimný spánok nedoprajú a diváci ho uvidia i v ďalších lyžiarskych strediskách na Slovensku, v Česku a v Rakúsku, ďalej počas februárových zápasov Kaufland cup-u a vycestuje i na výstavy cestovného ruchu. Informácie o pohybe maskota Macejka budú priebežne aktualizované na oficiálnom facebookovom profile 2019 IIHF MS.