Kroták možno bude pokračovať v kariére, záujem o jeho služby majú v prvoligovom Humennom

HUMENNÉ 5. septembra (SITA) - Legenda popradského hokeja aj najvyššej slovenskej súťaže útočník Arne Kroták možno bude pokračovať v hráčskej kariére.

V marci sa objavili správy o tom, že sa Kroták rozhodol zavesiť korčule na klinec, no je šanca, že v sezóne 2018/2019 bude opäť hrať súťažne - v prvej lige za Humenné. "Prebehlo niekoľko rokovaní medzi ním a funkcionármi tímu. Samotný hráč je svojmu pôsobeniu u nás naklonený. Osobne by som ho veľmi rád privítal. Máme totiž mladé mužstvo, ktorému chýbajú skúsenosti a treba ho ešte usmerniť. Chýba nám akýsi líder a Arne by túto úlohu určite zvládol,“ povedal tréner Humenčanov Milan Staš pre novinyzemplina.sk.

Štyridsaťšesťročný Arne Kroták najmä vinou zranení odohral v Tipsport lige 2017/2018 len sedem zápasov, ten zrejme definitívne posledný v popradských farbách 26. januára. V súvislosti s jeho koncom v Poprade, v ktorom strávil prevažnú časť seniorskej kariéry, sa hovorilo o nezhodách medzi nám a trénerom Marcelom Ozimákom. Arne Kroták je s 1259 zápasmi a 519 gólmi rekordérom v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Svoju bohatú kariéru však nikdy nevyšperkoval ziskom domáceho titulu. Najbližšie bol k tomu trikrát, keď sa dostal až do finále. Raz s Košicami (2003) a dvakrát s Popradom (2006 a 2011).

"Sám neviem v tejto chvíli povedať, ako to bude. Pravdou je, že som bol v kontakte s funkcionármi Humenného, ale uvidíme. Nechcem predbiehať. Žijem prítomnosťou a uvidíme ako sa to vyvinie,“ cituje Krotáka portál hokej.sk a na otázku, či už ukončil kariéru, skúsený útočník odpovedal: "Ešte nie!"
 


Súvisiace články