Krehkosť zostala v Nitre a zmena znamenala prvú trofej

Hokejisti Nitry získali prvú tohtosezónnu trofej. Po víťazstve nad Popradom 5:3 na detvianskom ľade vybojovali Tipsport Kaufland Cup. Súboj bol zároveň duelom 40. kola Tipos extraligy a po jeho skončení zavládla v nitrianskej kabíne veľká radosť.

„Corgoni“ neboli pred stretnutím v ideálnom rozpoložení, keďže predchádzajúce štyri zápasy prehrali a nepodali ani dobré výkony. Pod Poľanu však pricestovali odhodlaní všetko zmeniť a od prvých minút išli cieľavedome za svojím cieľom. „Nebol to iba zápas o body, ale aj o pohár. Tak sme k tomu aj pristúpili a vyplatilo sa nám to. Mali sme predtým zlú sériu, nezískavali sme body a nešla nám hrá. Od rána bolo v kabíne cítiť, že chceme nad Popradom vyhrať. Máme veľkú radosť z triumfu v Tipsport Kaufland Cupe i z troch bodov do ligovej tabuľky, ktoré sú pre nás veľmi dôležité,“ hovoril spokojným hlasom Marek Slovák, ktorý v 5. min otváral skóre zápasu a neskôr pridal ešte asistenciu.

Na úzkom detvianskom ľade sa odohrával boj o každý meter. Hráči išli naplno do osobných súbojov, stretnutie už malo nádych play-off. Od prvej do poslednej minúty sa na ľade niečo dialo, nechýbali ani menšie šarvátky či vzruch pred oboma bránkami. „V predchádzajúcich stretnutiach sme boli krehkí, nešli sme na hranicu tvrdosti. Proti Popradu sme to zmenili, hrali do tela a vyplatilo sa. Na menšom ihrisku sme chceli hrať agresívnejšie, vedeli sme, že každý puk sa môže odraziť k bránke. Boli sme vhodne nastavení a všetky taktické pokyny plnili,“ povedal čiperný útočník a rýchlo dodal: „Ak budeme hrať ďalej takto, každý tím bude mať s nami problémy. Pre nás je však každý zápas už dôležitý, keďže sa chceme vyhnúť predkolu play-off.“

Kým v predošlých stretnutiach Tipsport Kaufland Cupu nastupovali Nitrania aj s viacerými mladíkmi, tentoraz tréner Antonín Stavjaňa dal šancu už len stabilným členom A-mužstva. Išlo aj o ligové body a nechcel zbytočne riskovať. Spod Poľany odchádzal s celým tímom veľmi spokojný, na cestu dostali Nitrania rovnako ako hosťujúci Popradčania od zástupcov domáceho klubu chutné zabíjačkové špeciality.

Poprad prehral v Tipsport Kaufland Cupe prvýkrát až v ôsmom vystúpení, v tom najdôležitejšom. V popradskej kabíne nebola po stretnutí dobrá nálada, „kamzíci“ nevyužili možnosť odskočiť v tabuľke Tipos Extraligy od svojich prenasledovateľov zo Zvolena a Slovana. „Prečíslenia rozhodli zápas. Nemôžu sa nám stávať podobné chyby. Nitrianska hra do tela nás vôbec nerozladila a neprekážala nám. Bol to zápas o niečo a takto sa v týchto stretnutiach hrá. Hneď sme si všetko v šatni rozobrali a zhodnotili,“ priznal Patrik Svitana.

Popradský kapitán priznal, že mužstvo nehralo zlý hokej, ale doplatilo na chyby a nepremieňanie šancí. „Vedeli sme, čo nás v Detve na úzkom klzisku čaká. Priestor je na ňom prehustený, nie je čas na prihrávky či nejaké vymýšľanie. Len je potrebné tlačiť sa s pukom do bránky.“

Podtatranci mali veľký zálusk na prvú trofej v ročníku. Momentálne sa však sústredia na zvyšok sezóny, v ktorej majú jasný cieľ. Patria medzi favoritov na titul, aj keď úplne nahlas o celkovom triumfe v lige ešte nehovoria. „Ideme ďalej. Pred nami je kopec roboty. Verím, že sa poučíme z tohto stretnutia,“ zakončil Patrik Svitana.

 


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
3
43 (11,63 %)
Strely na bránu Strely na bránu
42 (7,14 %)
39 (92,86 %)
Zákroky Zákroky
38 (88,37 %)
1/3 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
1/6 (16,67 %)
5/6 (83,33 %)
Oslabenia Oslabenia
2/3 (66,67 %)
31/70 (44,29 %)
Vhadzovania Vhadzovania
39/70 (55,71 %)
Kompletný prehľad zápasu