Král zostáva na čele českého zväzu, Jágr sa dostal do výkonného výboru

PRAHA - Prezidentom Českého hokeja bude aj v nasledujúcich štyroch rokoch Tomáš Král. Za šéfa zväzu ho zvolili na sobotňajšej volebnej konferencii v Prahe už štvrtýkrát za sebou. Informoval o tom portál iDnes.cz.

Král bol jediný kandidát na prezidenta, nikto z delegátov nehlasoval proti. Päťdesiatšesťročný právnik je šéfom Českého hokeja od roku 2008, keď prevzal post po Vratislavovi Kulhánkovi. Tretíkrát za sebou nemal pri voľbe protikandidáta. Vrcholom jeho najbližšieho prezidentského obdobia budú domáce majstrovstvá sveta v roku 2024.

Králova éra je spojená predovšetkým s prosperujúcou ekonomickou stránkou zväzu, čo platí aj o skončenom volebnom období. "Výsledky hospodárenia prevýšili naše očakávania," uviedol Král pri svojom prejave.

Delegáti na sobotňajšej konferencii volili aj ďalších členov výkonného výboru. Do neho zasadne i legendárny útočník a hrajúci majiteľ Kladna Jaromír Jágr. Členmi VV budú v ďalších štyroch rokoch aj Marek Chmiel, Aleš Pavlík, Daniel Sadil, Jiří Šlégr, Libor Zábranský, Petr Bříza, Bedřich Ščerban, Jiří Šindler a Milan Vacke.