Krajský súboj o nápravu chuti doprial Popradčanom (FOTO)

Do súboja medzi Prešovom a Popradom išli obe strany s úmyslom zabudnúť na sklamanie z nedeľňajších prehier. Húževnatý nováčik poháňaný slušne zaplnenými tribúnami dokázal vicemajstra poriadne potrápiť, no favorit mal počas celého zápasu mierne navrch. Na prvé dva góly „Kamzíkov“ ešte Šarišania odpovedať dokázali, tretí gól z hokejky Lukáša Handlovského im však definitívne zlomil väzy.

 „Išiel som tam priamočiaro do bránky a videl som ako sa snaží obranca zakončiť. Ich zadák tam potom hľadal puk v bránkovisku a ja som ho doklepol pomedzi nohy Bespalova,“ okomentoval víťazný moment východniarskeho derby jeho autor. Ako však nezabudol po svojom prvom góle sezóny pridať, presných zásahov už mohol mať na svojom konte oveľa viac. „Opäť som spálil veľa príležitostí a musím teda popracovať na koncovke. Mohol to byť oveľa pokojnejší zápas. Podstatné však je, že sme si napravili chuť po domácej prehre. To bol náš cieľ. Záver bol trochu dramatický kvôli našim faulom. Pri hre piatich proti piatim sme však mali viac z hry.“

Po vyše dvoch desaťročiach obnovené krajské derby sprevádzala veľmi slušná a korektná atmosféra. Fanúšikovia z oboch táborov si vymenili skandované zdravice a spoločne vytvorili hráčom prajné prostredie. „Konečne sú ľudia na štadiónoch. Hrať to ako na kare, to bola vlani katastrofa,“ zdôraznil Handlovský.

Napraviť si chuť túžili aj Prešovčania. Po prehre v Spišskej Novej Vsi bol tréner Ernest Bokroš poriadne kritický a nedostatočnosť výkonu si uvedomovali aj samotní hráči.

„Nielen tréner, ale všetci sme boli nahnevaní. Práve preto sme to chceli napraviť a mrzí ma, že to nevyšlo,“ povzdychol si obranca Matúš Rais.

Snahu tentoraz „Koňarom“ rozhodne uprieť nemožno. Za stavu 1:2 poriadne pritlačili, súpera donútili faulovať a svoju snahu korunovali vyrovnávajúcim gólom v 54. minúte. Tomáša Tomeka prekonal strelou od modrej čiary práve sviatočný strelec Rais. „Ja tých gólov veľa nedávam a ak skórujem, tak si to užívam. V presilovkách sa snažím strieľať a mal som tam viacero pokusov. Brankár Tomek mi ich však pochytal. Keď sme kedysi hrávali spolu, tak také strely púšťal. Asi sa zlepšil. Napokon mi to však našťastie predsa len padlo,“ pousmial sa 30-ročný nitriansky odchovanec.

Radosť z gólu v ňom napokon potlačilo sklamanie z prehry. „Mrzí to, pretože sme chceli odčiniť katastrofálny výkon zo Spišskej. Opäť nás prišlo povzbudiť veľa fanúšikov a myslím si, že za predvedenú hru sme si aspoň bod zaslúžili. Boli sme totiž minimálne vyrovnaným súperom,“ povzdychol si Rais.

Prešovčanom chýbala väčšia údernosť v zakončení a v tomto smere sa určite prejavila aj absencia elitných útočníkov Jána Sýkoru a Bretta Welychku. Prvý má po faule Borisa Česánka na Spiši slabší otras mozgu, druhý sa zranil počas ranného tréningu.

„Sú to citeľné straty,“ priznal Rais. „Máme tu chlapcov, ktorí sa ich snažili nahradiť a zhostili sa toho celkom dobre, Welychku so Sýkorom sú však určite výnimoční hráči.“

Vrátiť sa na víťaznú cestu budú chcieť Šarišania po dvoch prehrách v piatok na ľade Nových Zámkov. „Je to súper, na ktorého máme. Bude to samozrejme hlavne o našom prístupe, ale verím, že ak predvedieme svoj dobrý výkon, tak tam zvíťazíme.“

Popradčanov čaká ďalšie krajské derby, tentoraz sa predstavia v neďalekej Spišskej Novej Vsi. „Bude to vypätý súboj a každý bude chcieť vyhrať. Všetci naháňajú body. Liga sa vyrovnala a žiadny zápas nie je ľahký,“ dodal Lukáš Handlovský.


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
4
36 (5,56 %)
Strely na bránu Strely na bránu
42 (9,52 %)
38 (92,68 %)
Zákroky Zákroky
34 (94,44 %)
1/6 (16,67 %)
Presilové hry Presilové hry
1/6 (16,67 %)
5/6 (83,33 %)
Oslabenia Oslabenia
5/6 (83,33 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
+ 31,11,75,76,9,98 / - 51,89,91,88,10,81
  • 16:12
  • 1:1
2. tretina
+ 51,58,88,17,89,86 / - 31,11,77,3,76,48
  • 37:57
  • 1:2
3. tretina
+ 51,71,62,19,86,58 / - 75,3,10,11,9,42
  • 59:49
  • 2:4
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria