Košice zdolali v derby Miškovec a zostávajú stopercentné

KOŠICE 18. septembra (SITA) - Hokejisti HC Košice zostali aj po treťom kole nového ročníka Tipsport ligy stopercentní. Na domácom ľade v utorok Košičania zdolali maďarského súpera DVTK Jegesmedvék Miškovec 6:3 (3:0, 1:3, 2:0).

V historicky prvom cezhraničnom derby v najvyššej slovenskej súťaži spočiatku dominovali domáci, ale hostia sa v druhej tretine vrátili do hry, keď z 0:4 znížili na 3:4. Zlepšeným výkonom v záverečnej časti Košičania dosiahli predpokladané víťazstvo a v tabuľke majú už 9 bodov.

Po necelých deviatich minútach viedli Košičania vďaka dvom gólom Jakuba Suju 2:0 a bývalý tréner slovenskej reprezentácie Glen Hanlon na striedačke Miškovca bral oddychový čas. Nepomohlo mu to, lebo v 17. min obranca Martin Dudáš v početnej výhode dobre tečoval strelu Petra Kafku a zvýšil na 3:0. Keď Dávid Šoltés v 27. min v presilovke o dvoch hráčov zvýšil na 4:0, zdalo sa, že hostia rezignovali.

Opak bol pravda. Už o dve minúty Balázs Somogyi znížil na 1:4 a na konci druhej tretiny sa hráči DVTK dvoma gólmi za 1:15 min priblížili dokonca na rozdiel gólu. Skóre sa potom menilo až v polovici tretej časti, keď Peter Galamboš peknou strelou zvýšil vedenie slovenského zástupcu na 5:3.

Keď v 54. min Tomáš Netík v dvojnásobnej presilovke strelil šiesty gól Košíc, predčasne bolo o výsledku rozhodnuté.

HC Košice - DVTK Jegesmedvék Miškovec (Maď.) 6:3 (3:0, 1:3, 2:0)

Góly: 3. Suja (McDowell, L. Nagy), 9. Suja (Spilar, Lenďák), 17. Dudáš (Kafka, Pretnar), 27. Šoltés (Marcel Haščák, L.Nagy), 50. Galamboš (Šoltés, Koch), 54. Netík (Kafka, Pretnar) - 29. Somogyi (Kulmala), 38. Loiseau (Magosi, Miskolczi), 40. Láda (Kulmala)

Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: Rusk (Miškovec) 5+ 20 min za napadnutie a pästný súboj, presilovky:3:0, oslabenia: 0:0. 4238 divákov

Zostavy:

Košice: Habal - Dudáš, Lenďák, Koch, Pretnar, Pulli, McDowell, Čížek - Kafka, Brophey, Netík - L. Nagy, Suja, Spilar - Šoltés, Galamboš, Marcel Haščák - Klíma, Krajňák, Hričina - Žitný

Miškovec: Duschek - T. Slovák, Szirányi, D. Kiss, Crawford, Milam, Rusk, Vojtkó, Láda - Magosi, Galanisz, Miskolczi - Somogyi, Kulmala, Pance - Loiseau, J. Vas, Harrison - P. Vincze, Hajós, Ritóň

Hlasy:

Marcel Šimurda (asistent trénera HC Košice): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, odskočili sme súperovi na tri góly. V druhej časti sme mali výpadok desať minút, keď sme vlastnými chybami dostali súpera do hry. Mohlo nás to stáť zápas, ale v druhej prestávke sme si povedali tvrdšie slová, ktoré padli na úrodnú pôdu. Chlapci splnili, čo sme si povedali, počkali si na šance, využili ich a zvládli tento zápas za 3 body."

Glen Hanlon (tréner DVTK JegesmedvékMiškovec): "Gratulujem Košiciam k víťazstvu. V prvej tretine boli oveľa lepším tímom. Nám sa neskôr podarilo vrátiť do zápasu, mali sme šance aj za stavu 3:4, ale nevyužili sme ich. V poslednej tretine boli domáci opäť lepší. Košice, ale aj Nitra či Banská Bystrica sú silné mužstvá, ktoré hrajú rýchlo, dokážu si utvoriť šance a aj ich využiť. Naša snaha je porovnávať sa s nimi, ale či to zvládneme, si budeme môcť povedať neskôr, keď odohráme aspoň 15 zápasov."