Košičanov v šlágri naštartovala bitka, Skokan: "Skvelá práca Belluša"

Košice 19. decembra (TASR) - Zápas pripomínajúci vrcholiacu sériu play off priniesla konfrontácia hokejistov Košíc a Banskej Bystrice.

Domáci "oceliari" zdolali majstra uplynulých troch sezón 4:2 a víťaznú sériu natiahli na sedem zápasov. Podľa kapitána Dávida Skokana ich k bojovnému výkonu nakopla aj potýčka Martina Belluša s Jánom Brejčákom, ktorá vyznela pre košického útočníka.

Rozhodcovia udelili v zápase až 107 trestných minút (43:64), z ktorých výraznú porciu zabrali vyššie tresty. Ako prví si ich vyslúžili Martin Belluš s Jánom Brejčákom, ktorých boxerská vložka v 8. minúte vyburcovala divákov a napokon aj domácich hráčov.

Domáci útočník mal v potýčke navrch a obdobne napokon dopadol celý zápas. "Bolo tam dosť 'špinavostí', no proti Banskej Bystrici sú to vždy ťažké zápasy. Ja som v tíme aj na to, aby som sa postavil za hráčov, zvlášť, keď sa hrá tvrdo. Dnes to bolo miestami na hrane pravidiel, aj preto sme radi, že sme to zvládli," poznamenal Belluš.

Cesta za siedmym víťazstvom rade nebola jednoduchá, Košičania v zápase prišli o náskok 2:0. "Približne do stavu 2:2 sme dominovali, no potom sme spanikárili. Musíme sa naučiť zvládať situáciu, keď dostaneme gól. Ku koncu zápasu už mali navrch Banskobystričania, no tretí gól nás upokojil," poznamenal kapitán "oceliarov" Dávid Skokan, ktorý zažil vydarený večer.

Asistenciami sa podieľal na všetkých štyroch góloch svojho tímu a z osobného hľadiska išlo o jeho druhý najúspešnejší zápas v sezóne. Skokanov tím zdolal Banskú Bystricu aj vďaka tomu, že sa vyrovnal s tradične dôrazným hokejom "baranov". "Bystrica v tom už roky dominuje. Fyzickým hokejom vyhrala tri tituly a keď ju chceme zdolať, musíme sa tomu postaviť. Ukázal to Martin Belluš, ktorý spravil skvelú prácu. Jeho bitka v úvode zápasu nás naštartovala. Celkovo sa dnes hral akoby play off hokej, ktorý sa divákom musel páčiť. Toto víťazstvo si veľmi vážim. Som zaň rád, pretože Bystrica má skvelý tím," povedal Skokan, ktorý sa podpísal aj pod rozhodujúci moment zápasu.

Český útočník David Květoň v 57. minúte prestrelil brankára Gajana, čím rozhodol o víťazstve Košíc. "Vyhral som súboj pri mantineli, 'Květák' v tom momente vyskočil zo striedačky a prihrávkou som ho našiel. Je to strelec a potvrdil to v správnom momente," pochválil kapitán strelca. Košičania po víťazstve preskočili v tabuľke Banskú Bystricu a posunuli sa na druhú priečku. Aj vďaka výbornej bilancii z uplynulých 12 zápasov, z ktorých 11 vyhrali, majú na vedúci Slovan Bratislava iba 4-bodovú stratu, no o dva odohrané zápasy menej.