Košičania odohrajú zápas proti Prešovu v Crow aréne

Hokejisti HC Košice odohrajú 25. septembra zápas 4. kola Tipos extraligy proti Prešovu v Crow aréne. Vedenie klubu sa pre tento krok rozhodlo pre pretrvávajúce problémy s energiami a úspešná nebola ani dohoda o výmene domáceho prostredia so súperom zo Šariša.

„Toto rozhodnutie padlo vzhľadom na súčasnú situáciu, ktorá nám naďalej neumožňuje platiť účty za energie, ktoré nám predkladá Steel aréna. S jej predstaviteľmi komunikujeme na každodennej báze, no pokiaľ sa niečo neurobí s cenami energií, bude to veľmi ťažké,“ vyslovil sa výkonný manažér HC Košice Miloslav Klíma.

V súvislosti so zápasom proti Prešovu prichádzala do úvahy aj možnosť výmeny domáceho prostredia.

„S Prešovom sme komunikovali a taká možnosť existovala. Nedošlo však k dohode a tak ten zápas odohráme v Košiciach,“ zopakoval Klíma.

Košičania odohrajú v Crow aréne s vysokou pravdepodobnosťou aj súboj 6. kola proti Trenčínu. Štadión Dukly totiž rekonštruujú a výmena domáceho prostredia je teda nepravdepodobná.

Vzhľadom na nízku kapacitu haly budú mať vstup do Crow arény garantovaní predovšetkým majitelia permanentných vstupeniek.

„Toto je pre nás veľmi podstatné. Všetci, ktorí si v lete zakúpili celosezónne vstupenky, majú svoje miesto isté. Do predaja však pôjdu aj ďalšie lístky a ich počet bude závislý aj od záujmu permanentkárov. Presný postup zverejníme na webe,“ uviedol manažér Oceliarov.

V praxi by to malo vyzerať tak, že majitelia permanentiek potvrdia svoju účasť na zápase s predstihom a ak tak neurobia, pôjde ich miesto do predaja pre ostatných záujemcov.

V záujme splnenia extraligových požiadaviek nainštalujú v Crow aréne v najbližších dňoch kamerový systém. Riešenie v podobe hry domácich zápasoch v hale na Kavečianskej je však naďalej iba prechodné.

„Ako sme už viackrát povedali, tento tím bol budovaný pre Steel arénu a je jasné, že príjmy zo vstupného v Crow aréne nebudú rovnocenné. Našou prioritou je teda návrat do domovskej haly. Ten je však naozaj závislý od zastropovania cien a toto musia čím skôr vyriešiť kompetentní,“ zakončil Miloslav Klíma.

Ako košický klub doplnil, omedzená kapacita Crow arény si vyžiada aj zmeny v cenách vstupného a flexibilnú cenotvorbu. Cena permanentky by sa v Crow aréne za bežných podmienok mala hýbať na úrovni 600 eur. Z tohto dôvodu prosia Košičania v ďalších zápasoch permanentkárov, ktorí si budú chcieť pozrieť zápas v Crow aréne o menší doplatok (zápas proti Prešovu bez doplatku). Ak bude táto podmienka pre nich neakceptovateľná, za každý zápas odohraný mimo Steel arény im na konci sezóny vrátia 7 eur.