Konrád zlikvidoval 43 striel Hradca Králové.

OLOMOUC 5. novembra (SITA) - Slovenský brankár Branislav Konrád bol ústrednou postavou zápasu 17. kola českej najvyššej hokejovej súťaže medzi Olomoucom a Hradcom Králové, v ktorom domáci "kohúti" triumfovali 3:1 a prerušili sériu štyroch prehier za sebou. Nitriansky rodák zlikvidoval až 43 striel súpera a svojim výkonom zatienil aj hetrikového strelca Petra Strapáča.

"Čím viac striel na mňa letí, tým sa mi chytá lepšie, aj keď to nemôže byť úplný extrém. Je rozdiel medzi strelou a šancou. Tentoraz bolo dostatok striel, vďaka čomu potom človek chytí aj nejaké šance navyše. Cítil som sa dobre a bol som celý zápas v tempe. Je potešujúce, že sme zastavili čiernu sériu. Prehrať päťkrát za sebou by bolo šialené," povedal pre hokej.cz Konrád, ktorý v predchádzajúcom ligovom dueli proti Třincu po troch inkasovaných góloch opustil ľadovú plochu už v trinástej minúte a rovnako sa mu nedarilo v Karlových Varoch, kde prešlo za jeho chrbát až päť pukov.

"Všetci sme potrebovali takýto zápas, nie je to len o mne, ale o celom mužstve. Ak budú moji spoluhráči predvádzať dobrú hru, dajú päť gólov a ja nič nechytím, stále vyhráme 5:3 alebo 5:4. Ak však budem v pohode, šanca na náš úspech sa zvyšuje. V minulých zápasoch som dostával dosť gólov, som preto rád, že som mužstvo tentoraz podržal," dodal gólman s reprezentačnými skúsenosťami, ktorý v aktuálnej sezóne zasiahol do 14 duelov a pochytal v nich 92,56 % striel s priemerom 1,93 inkasovaného gólu na zápas.