Konečne diváci! Tešia sa Michalovčania

Celú predošlú sezónu zívali tribúny na slovenských hokejových štadiónoch prázdnotou. Komorná atmosféra športu nesvedčala a aktuálny návrat fanúšikov do hľadísk dodáva príprave nový náboj. Hráči michalovskej Dukly privítali svojich priaznivcov ideálnym spôsobom a vo svojom prvom prípravnom súboji ich potešili víťazstvom 3:1 nad novým východniarskym rivalom z Prešova.

„Mám z toho dobrý pocit. Bola to iba príprava, ale víťazstvo vždy poteší. Obzvlášť, ak sme si mohli konečne zahrať pred divákmi. Chýbali nám celú sezónu a všetci vieme, aká býva výborná atmosféra v Michalovciach. Pred fanúšikmi sa hrá oveľa lepšie,“ zdôraznil 32-ročný prešovský odchovanec Jakub Suja, ktorý nastúpil proti svojim rodákom s kapitánskym céčkom na hrudi.

Mohla za to predovšetkým absencia Vladimíra Mihálika v zostave. „Ešte si k tomu sadneme...,“ pousmial sa Suja. „Ale nie, Vlado bude určite kapitán a ja som iba rád, že som ho zastúpil víťazným spôsobom.“

Svoj strelecký účet po prestupe z Nitry si na Zemplíne otvoril 23-ročný útočník Roman Žitný.

„Bol to veľmi náročný zápas, ale tak to v prípade prvých stretnutí býva. Osobne som rád, že sme vyhrali a teší ma aj gól. Nepozerám sa na svoje štatistiky, ale pomôže to sebavedomiu,“ skonštatoval bratislavský odchovanec, ktorý sa vrátil na východ Slovenska po troch rokoch (v minulosti pôsobil v Košiciach a Humennom). „Na východe je dobre a ja som sa vrátil rád. Hlavne sa však teším, že hráme opäť hokej a že sa vrátili diváci na tribúny. S atmosférou je to o niečom úplne inom.“

Zemplínčania vybojovali vo svojom historicky prvom play-off bronzové medaily a nemenej odvážne budú aj ich ambície pre sezónu 2021-22.

„Kvalita tu určite je a ambície sú najvyššie. Musíme sa pozerať dopredu a skúsiť vyhrať čo najviac zápasov. Osobne mám z toho dobrý pocit a chlapci ma medzi seba prijali výborne. Zatiaľ sa nemám na čo sťažovať,“ podotkol Roman Žitný. Zatiaľ čo on si zatiaľ stále zvyká na nové prostredie, útočník Jakub Suja je v michalovskej šatni ako doma už od vlaňajšieho prestupu z Bratislava Capitals. „Noví chlapci sa ukazujú vo veľmi dobrom svetle a na ľad priniesli energiu. Ešte sú tam nepresnosti, ale je to len štart prípravy. Prístup tímu bol v poriadku a to je podstatné. Teraz sa už iba musíme zžiť a vytvoriť dobrú partiu,“ uzavrel Suja.


Súvisiace články