Kapitánom Tipsport ligy v bratislavskej exhibícii bude Radivojevič, trénerom Filc

BRATISLAVA 23. januára (SITA) - Kapitánom výberu slovenskej hokejovej Tipsport ligy na februárovej exhibícii All Star Cup 2018 v Bratislave bude skúsený útočník Dukly Trenčín Branko Radivojevič.

V utorok predpoludním o tom na tlačovej konferencii v Bratislave informoval šéf súťaže Richard Lintner. Prezradil aj meno hlavného trénera, bude ním Ján Filc. Koučovi majstrov sveta z Göteborgu 2002 budú pomáhať Ján Pardavý a Andrej Kmeč. Generálnym manažérom výberu je Peter Bondra. Definitívny hráčsky káder bude známy v nedeľu. Obsahovať by mal mená dovedna štrnástich hráčov, zastúpenie musia mať všetky kluby Tipsport ligy. "Teším sa, že naše najväčšie hokejové osobnosti vždy veľmi pozitívne reagujú na akcie, ktoré Tipsport liga organizuje. Tento rok sú nimi Ján Filc, Branko Radivojevič a Peter Bondra. Kvalitu vždy vieme priniesť," hovorí šéf najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Richard Lintner.

Na podujatí, ktoré v sobotu 17. februára bude hostiť bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu, sa okrem výberu slovenskej Tipsport ligy predstavia aj tímy českej extraligy, nemeckej DEL a rakúskej nadnárodnej súťaže EBEL. V tímoch všetkých štyroch líg budú chýbať hokejisti reprezentujúci svoje krajiny na ZOH v kórejskom Pjongčangu. "Prvoradá motivácia pre nás je súťažiť a víťaziť. Možnosť zložiť výber Tipsport ligy, a konfrontovať sa s našimi susedskými ligami, je jedinečná. Všetci, ktorí boli oslovení, túto výzvu veľmi radi prijali," myslí si Lintner.

Na turnaji v Bratislave odohrajú všetky tímy súboje proti všetkým súperom, jeden zápas bude trvať dvakrát 15 minút. "Odohrať šesť zápasov v jednom dni je náročné, program bude dlhý. Rozdelili sme ho na dve polovice - prvá sa začne o 13.30 h, po slávnostnom otvorení a predstavení tímov od 16.45 h bude nasledovať druhá polovica. Tá vyvrcholí stretnutím medzi slovenskou a českou najvyššou súťažou," informoval Lintner. Zaujímavosťou je, že práve v sobotu 17. februára absolvuje slovenská hokejová reprezentácie na ZOH 2018 v kórejskom Pjončangu zápas proti Slovinsku.

Organizátori chystajú pestrý sprievodný program. "Bude tam veľká fanzóna priamo pred štadiónom, kde sa budú konať tri koncerty. Pripravujeme veľa športových atrakcií vrátane umelej plochy. Bude to zaujímavá šanca vyžiť sa hokejovo aj spoločensky," doplnil šéf slovenskej Tipsport ligy.

Tréner majstrov sveta z Göteborgu 2002 Ján Filc s radosťou prijal pozíciu kouča výberu tímu SR. "Je fajn sa opäť dostať do hokejového prostredia. Táto akcia je zaujímavá svojím obsahom. Verím, že aj v čase olympijského turnaja prinesie toto podujatie iný pohľad na hokej aj našu najvyššiu súťaž. Považujem tento projekt za trochu iný práve v tom ohľade, čo nás trénerov vždy zaujíma - hľadať spôsob, ako dať dokopy a odkoučovať pár hráčov na ľade, ktorý predvádzajú iný šport ako je ľadový hokej. Úprimne povedané, hrať traja proti trom so sebou prináša veľmi veľa iných situácií ako bežná hra," myslí si skúsený 64-ročný kouč.