Kanaďania na MS do Dánska aj s hviezdnym Connorom McDavidom

OTTAWA 13. apríla (SITA) - Kanadská hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta v Dánsku predstaví aj s hviezdnym útočníkom Connorom McDavidom.

Dvojnásobný držiteľ Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti NHL nechýba v 18-člennej nominácii trénera Billa Petersa. Kanaďania sa na MS 2018 predstavia v základnej B-skupine v Herningu a v postupne si zmerajú sily výbermi USA, Kórejskej republiky, Dánska, Nórska, Fínska, Lotyšska a Nemecka.

V kádri je zatiaľ aj šesť hráčov, ktorí aspoň na jednom z predchádzajúcich troch svetových šampionátov získali cenný kov. Tím vyberali generálni manažéri výberu Sean Burke a Martin Brodeur. Nominácia ešte nie je úplná. Na MS 2015 sa na zlate pre Kanadu podieľali Jordan Eberle, Aaron Ekblad a Bryaden Schenn, o rok neskôr najcennejší kov získali Connor McDavid a Ryan O'Reilly, na minuloročnom svetovom šampionáte si striebro vybojovali O’Reilly, Schenn a Colton Parayko.

Informácie priniesol oficiálny web organizácie Hockey Canada.

Nominácia kanadskej hokejovej reprezentácie:

Brankár: Darcy Kuemper (Arizona Coyotes, USA/NHL)

Obrancovia: Thomas Chabot (Ottawa Senators, Kan./NHL), Colton Parayko, Vince Dunn, Joel Edmundson (všetci St. Louis Blues, USA/NHL), Aaron Ekblad (Florida Panthers, USA/NHL), Darnell Nurse (Edmonton Oilers, Kan./NHL), Ryan Pulock (New York Islanders, USA/NHL)

Útočníci: Mathew Barzal, Anthony Beauvillier, Jordan Eberle (všetci New York Islanders, USA/NHL), Bo Horvat (Vancouver Canucks, Kan./NHL), Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins (obaja Edmonton Oilers, Kan./NHL), Brayden Schenn, Jaden Schwartz (obaja St. Louis Blues, USA/NHL), Ryan O'Reilly (Buffalo Sabres, USA/NHL), Jean-Gabriel Pageau (Ottawa Senators, Kan./NHL)