Kamzíci odmietli dekoráciu súpera. Haščák: Pod tlakom hráme najlepší hokej (FOTO)

Tri zvolenské víťazstvá vo finálovej sérii otvorili skrinku ukrývajúcu pohár Vladimíra Dzurillu a možno práve pohľad na vyleštenú trofej umocnil popradskú vôľu nevzdať sa. Predstava pohľadu na súpera oslavujúceho zisk titulu v domácej hale sa „Kamzíkom“ rozhodne nepozdávala a donútila ich siahnuť si na dno svojich síl.

Zverenci Petra Mikulu prišli hneď na začiatku o zraneného obrancu Adama Drgoňa a veľmi nepríjemný bol pohľad aj na bolesťou skúšaného Dominika Kramára. Uhlíky z ohňa museli vyťahovať aj s pomocou nasadenia 19-ročného Richarda Hodoroviča, ale ťažkú situáciu ustáli a fanúšikov na tribúnach napokon rozparádili siedmimi gólmi.

„Bol to fantastický zápas. Podali sme heroický zápas a konečne to dopadlo s víťazným koncom pre nás. Odohrali sme to na emóciách a klobúk dolu pred chlapcami. Hneď v prvom zápase sme prišli o Adama Drgoňa, ale výborne ho zaskočil mladý Hodorovič. Potom sme išli dokonca do troch, ale chlapci sa s tým popasovali výborne,“ pochválil svojich zverencov asistent trénera Ján Šimko. Zatiaľ čo v prvom domácom súboji zlyhali Popradčania v koncovke, v tom druhom si to vynahradili aj s úrokmi. „Veľmi sme potrebovali tieto góly. Sme vďační za to, že ich bolo až sedem. Sme späť v sérii a teraz potrebujeme zopakovať taký výkon aj vo Zvolene.“

Superlatívmi na výkon svojho tímu nešetril ani autor dvoch gólov a asistencie Marcel Haščák.

„V prvom rade by som chcel pochváliť každého jedného hráča v kabíne. Hoci sme nemali ideálnu prvú tretinu, každý chcel vyhrať. Musím pochváliť Majkyho Vandasa, Dana Brejčáka, takisto mladých hráčov. Výborný zápas odohral Hodorovič, Mešár je úžasný talent. Vďaka nim sme vyhrali tento zápas. Všetci blokovali strely, adresovali nezištné prihrávky a to ukázalo našu silu. Čo iné k tomu povedať? Chceme získať majstrovský titul a ak budeme hrať takto, tak nemám obavy,“ vyslovil presvedčenie najproduktívnejší hráč „Kamzíkov“.

Pre spomínaného Richarda Hodoroviča išlo iba o štvrtý štart sezóny a hoci figuroval v pôvodnej nominácii iba ako siedmy obranca a jeho úlohou malo byť maximálne otváranie dvierok na striedačke, do náročného zápasu naskočil ako skúsený matador a svojim výkonom rozhodne nesklamal.

„Počas prvých pár striedaní som cítil stres, ale potom to opadlo. Hral som so skúseným Danom Brejčákom a veľmi mi pomohol. Rovnako tak aj diváci a nemal som dôvod neveriť si,“ pousmial sa 19-ročný obranca.

Stav 0:3 v sérii hráčov spod Tatier nezlomil a práve naopak – vyburcoval ich k ešte lepšiemu výkonu. „Evidentne hráme pod tlakom svoj najlepší hokej. Už nemôžeme prehrať ani jeden zápas a všetci hrali výborne,“ podotkol M. Haščák.

Popradčania nehrali zle ani v predošlých zápasoch, no hokejová šťastena sa im odvracala bokom. V utorok si ju akoby priklonili na svoju stranu príkladnou obetavosťou. „Keď som videl, ako tam padol Kramár v oslabení troch proti piatim po tom zásahu, tak som si myslel, že ho vynesú z kabíny rovno do nemocnice. Pozviechal sa a potom dostal do kolena. Presne preto sme však vyhrali. V kabíne máme vynikajúcich bojovníkov a práve preto si myslím, že túto sériu vyhráme,“ poznamenal Haščák.

Podľa strelca piateho popradského gólu Petra Bjalončíka predstavuje prvé víťazstvo v sérii presne to, čo popradský tím potreboval. „Myslím si, že počas prvých troch zápasov sme boli lepší ako Zvolen, ale vyhrali sme až teraz. Je to teda taký výdych. Určite nás nakopli aj diváci. Tie bubny a fandenie dodali energiu. A konečne sme mali aj kúsok šťastia. Konečne nám to sypalo a to si potrebujeme preniesť aj ku nim. Cieľ bude rovnaký. Napádať, jazdiť, byť dotieraví a dávať góly.“

Stav série je stále priaznivý pre hokejistov spod Pustého hradu, no podľa Marcela Haščáka je všetko stále otvorené a do piateho zápasu pôjdu Podtatranci úplne rovnako ako do toho štvrtého.

„Nemusíme vyhrať, my vyhrať chceme a chceme si to užiť. Ukázali sme cestu a sám viem, že štvrtý zápas je stále najťažší. Zvolenčania vedia, čomu čelia. Hrajú proti odhodlanému Popradu, ktorý urobí maximum pre obrat série,“ vyslal odkaz do radov súpera 34-ročný popradský odchovanec.


Prehľad zápasu

7
Góly Góly
4
43 (16,28 %)
Strely na bránu Strely na bránu
31 (12,90 %)
27 (87,10 %)
Zákroky Zákroky
37 (86,05 %)
1/4 (25,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/4 (75,00 %)
22/36 (61,11 %)
Vhadzovania Vhadzovania
14/36 (38,89 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

Kompletný priebeh zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

HAŠČÁK, Marcel

HK Poprad a.s.


Body 3
Góly 2
Asistencie 1

2.

NUUTINEN, Mikko Daniel

HKM a.s. Zvolen


Body 3
Góly 1
Asistencie 2

3.

VIEDENSKÝ, Marek

HKM a.s. Zvolen


Body 2
Góly 2
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Fotogaléria

Súvisiace články