Jurík: Už nikdy nevravím hop po tom, čo som zažil

ZVOLEN (SZĽH) - Dôležitý a možno aj nečakaný bod v boji o predkolo play off vybojovali hokejisti Nových Zámkov v nedeľu na ľade Zvolena. Proti celku z čelu tabuľky prehrávali 0:2 i 1:3, v divokom závere však 21 sekúnd pred koncom poslali duel do predĺženia, v ktorého úvode rozhodli domáci o svojom triumfe.

„Mali sem veľmi zlý vstup. Neviem, či sme mali v hlavách to, že sme predošlé dva duely vyhrali, alebo sme sa trochu zľakli súpera, no nevyšlo nám to. V druhej minúte sme šli do oslabenia, čo vôbec nebolo dobré,“ hodnotil stretnutie kapitán Juraj Jurík. „Od polky prvej tretiny sa náš výkon zlepšil, znížili sme. Zvolen však bol z môjho pohľadu lepší v predbránkovom priestore, kde sa to lámalo. Dotlačili sme to až v závere v power play, ešte jeden podobný gól nám chýbal.“

V závere za stavu 3:2 pre Zvolen odvolali hostia brankára. Hneď na to však získali bryndziari puk na útočnej modrej, no Nuutinen netrafil prázdnu bránku súpera. O pár sekúnd na to na opačnej strane vyrovnal Doggett. „Mohli sme zostať bez bodu. V predĺžení sme si síce zle rozobrali hráčov, bod však berieme všetkými desiatimi,“ priznal dvojbodový ex-Zvolenčan Jurík, ktorému sa pod Pustým hradom zvykne dariť. „Na Zvolen mám krásne spomienky a zostal mi v srdci. Prostredie tu poznám a takisto množstvo hráčov a realizačného tímu. Mám to tu strašne rád. To, že sa mi tu darí, je asi tým, že sa tu cítim ako doma.“

Matematika je jasná, buď skončíme deviati, alebo desiati. Samozrejme, chceli by sme byť deviati, aby sme boli pokojnejší, ale to nerozhoduje.

Býci sú aktuálne o skóre pred Banskou Bystricou na deviatej priečke, na jedenásty Miškovec majú už desaťbodový náskok. To je pred záverom sezóny veľmi dobrá pozícia v boji o predkolo play off. „Ja už nikdy nevravím hop po tom, čo som zažil dva roky dozadu, keď sme mali náskok a v poslednom kole nám prvá šestka ušla v priamom súboji s Trenčínom. Pre nás je už každý zápas play off. Vo Zvolene je tá nevýhoda, že na kocke svietia výsledky. Takže sme videli, že Bystrica aj Miškovec prehrávajú. Chceli sme preto bodovať a bodík je pre nás zlatý,“ pokračuje 31-ročný krídelník.

Strata na ôsme Košice narástla už na priepastných šestnásť bodov. Teoretická šanca na vyššie méty síce stále žije, v Nových Zámkoch sú však realisti. „Matematika je jasná, buď skončíme deviati, alebo desiati. Samozrejme, chceli by sme byť deviati, aby sme boli pokojnejší, ale to nerozhoduje. Veď v predkole aj tak nebudú na štadiónoch diváci, takže domáce prostredie nie je až také dôležité. Sami to vidíte na výsledkoch,“ vraví rodák zo Skalice.

Nové Zámky prežívajú ďalšiu náročnú sezónu. Po mimoriadne vydarenom úvode ročníka je akiste boj o deviate miesto sklamaním. „Mali sme krízu, sínusoida našej sezóny je taká. Nevyrovnali sme sa s tým dobre, nebolo to len o nás hráčoch, ale bolo tam ďaleko viac vecí. Momentálna situácia je úplne iná, nepozeráme sa vôbec dozadu. Trošku sa zaspalo, ale to je na hlbšiu analýzu po sezóne. Vieme, na čom sme, chceme sa dostať do predkola za každú cenu,“ dodal na záver Juraj Jurík.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
3
35 (11,43 %)
Strely na bránu Strely na bránu
39 (7,69 %)
36 (92,31 %)
Zákroky Zákroky
31 (88,57 %)
1/3 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
2/3 (66,67 %)
34/61 (55,74 %)
Vhadzovania Vhadzovania
27/61 (44,26 %)
Kompletný prehľad zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

KOLENIČ, Jakub

HKM a.s. Zvolen


Body 2
Góly 2
Asistencie 0

2.

JURÍK, Juraj

HC Mikron Nové Zámky


Body 2
Góly 1
Asistencie 1

3.

NUUTINEN, Mikko Daniel

HKM a.s. Zvolen


Body 2
Góly 0
Asistencie 2
Kompletné štatistiky zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Súvisiace články