Juraj Valach s prvým gólom v sezóne, Chomutov aj vďaka tomu prerušil šnúru šiestich prehier

CHOMUTOV 23. októbra (SITA) - Slovenský hokejový obranca Juraj Valach čakal na premiérový zásah v novej sezóne v drese českého extraligového klubu Piráti Chomutov 16 zápasov.

Dvadsaťosemročný rodák z Topoľčian sa dočkal v 16. kole pri výhre svojho tímu na domácom ľade proti Pardubiciam 3:2. Okrem toho bodovo prispel k prerušeniu šesťzápasovej šnúry prehier. "Samozrejme, že to teší, ale prvoradé je víťazstvo. Po zlej sérii už bolo na čase. Veril som, že to skôr či neskôr príde. Až tak veľmi som sa však na to nesústredil. Skôr som chcel, aby sme už konečne vyhrali, pretože ma prehry hnevali. O to viac, že sme odohrali niekoľko dobrých zápasov, ktoré sme stratili až na konci. Úľava z pretrhnutia obidvoch sérií mi dobre padla," vyjadril sa pre klubový web Valach.

Dvojmetrový robustný bek v presilovej hre zvýšil na 2:1. Pri jeho presnom zásahu zafungovala slovenská spolupráca. "Tomáš Slovák dobre potiahol puk po modrej čiare a v útočnom pásme mi ho pustil pomedzi nohy. Ja som vystrelil a Dávid Skokan výborne stál pred bránkou, takže brankár nič nevidel. Navyše puk dobre zaplával a zapadol k žŕdke. Strela nebola možno až taká kvalitná, ale som rád, že skončila tam, kde skončila," dodal Valach.

Chomutov je momentálne s 25 bodmi na piatej priečke v tabuľke českej Tipsport extraligy. Na vedúci dvojblok Kometa Brno - HC Oceláři Třinec stráca 8 bodov. Najbližšie sa "piráti" predstavia v piatok 27. októbra na ľade Dukly Jihlava.