Hokejistky SR do 18 rokov strieborné na turnaji WSI v Drážďanoch

Vo finále WSI 2017 v Drážďanoch dostala príležitosť Andrea Rišianová, foto tniVo finále WSI 2017 v Drážďanoch dostala príležitosť Andrea Rišianová, foto tni

DRÁŽĎANY -  Aj napriek sobotňajšej finálovej prehre 1:2 s ruským SKIF Nižnij Novgorod sa medailová niť hokejových junioriek Slovenska na tradičnom predsezónnom podujatí World Selects Invitational nepretrhla ani v Drážďanoch. Po bronze z talianského Bolzana 2015 a minuloročnom striebre v Prahe hokejové reprezentantky SR do 18 rokov vystúpili  na stupeň víťazov aj po siedmich stretnutiach (hralo sa 2 x 20 min.) na ľade v Nemecku, aby si prevzali opäť strieborné medaily.

Logo World Selects Invitational

Na ceste za prvenstvom zverenky  trénera Petra Kúdelku zastavili podobne ako vlani rovesníčky družstva SKIF Nižnij Novgorod, ktorým podľa po nesmierne vyrovnanom zápase 1:2 (vlani až po samostatných nájazdoch). Dokonalé déja vu, pretože aj pred rokom vyhrali Rusky oba zápasy - v skupine i finále - o jediný gól...

Turnaj World Selects Invitational hráčok do 18 rokov - Drážďany (Nem.):

FINÁLE

Slovensko "18" - SKIF Nižnij Novgorod 1:2  (0:2, 1:0)

Slovenkám sa črtala v závere výborná príležitosť dostať finále do predĺženia, lenže dve presilovky napriek veľkej snahe i početnej streľbe nedokázali využiť. Stretnutie ochytala Andrea Rišianová s úspešnosťou 92 percent.

Góly: 25. L. Halušková - 14. Sokolová, 19. Lučniková. Vylúčenia 2:4, presilovky a oslabenia 0:0, strely na bránku 24:25

Peter Kúdelka (tréner SR 18 ženy): "Na jednej strane sme veľmi spokojní s s predvedenou hrou, ktorá dokonca predčila naše očakávania, nie však s výsledkom. Chceli sme ruské hokejistky vo finále zdolať, reálnosť zámeru potvrdzoval aj piatkový duel v skupine, v ktorom sme boli viac než vyrovnaným súperom, ale opäť sme zlyhali v koncovke. V závere pri veľkom tlaku sme si ´vypýtali´  dve presilovky, Matejková minútu pred koncom trafila do žrdky a pri ďalších pokusoch sme nedokázali prepasírovať puk za chrbát výbornej ruskej brankárky. Veľmi nádejný bol náš vstup, keď dievčatá mali na hokejkách tri - štyri čisté šance, ale  napokon z ólov po ojedinelých šanciach sa tešili súperky. Odchádzame s kovom rovnakého lesku ako pred rokom z Prahy, ale s lepšie predvedenou hrou než vlani. Celkove potešil tímový výkon a hra nových dievčat. Už sa tešíme na  novembrový Turnaj štyroch krajín v talianskom Asiagu, kde chceme posunúť našu výkonnosť ešte vyššie."

O 3. MIESTO

Výber východného pobrežia (Kan./USA) - Maďarsko 0:2 (0:1, 0:1)

Strely na bránku 21:23

Káder  reprezentačného družstva SR 18 Ženy na turnaj World Selects Invitational v Nemecku (Dražďany) v dňoch 8. – 13. 8. 2017:

Hráčky: Júlia MATEJKOVÁ (HC ´05 Banská Bystrica), Patrícia ÁGOŠTONOVÁ, Paula CAGÁŇOVÁ,  Diana VARGOVÁ (všetky HC ŠKP Bratislava), Nikola RUMANOVÁ, Andrea RIŠIANOVÁ (obe MHK Martin), Michaela Hana HAJNIKOVÁ, Sylvia MAŤAŠOVÁ (obe HK Mládež Michalovce), Tamara DOBOŠOVÁ (HK Iskra Partizánske), Laura ŠULÍKOVÁ (ŽHK Poprad), Dominika SEDLÁKOVÁ (P.H.K. Prešov), Alexandra ČORŇÁKOVÁ (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Ema JAŠKOVÁ (MŠHK-mládež Prievidza), Lucia HALUŠKOVÁ, Romana HALUŠKOVÁ (obe MŠK Púchov), Lívia KÚBEKOVÁ (HK 91 Senica), Nina KUČERKOVÁ (HC Topoľčany), Sofia VYSOKAJOVÁ (MŠKM Trebišov), Ema PÖSINGEROVÁ (HK Trnava), Nikola NEMČEKOVÁ (MsHKM Žilina)

Realizačný tím: Ľubomíra KOŽANOVÁ (manažérka), Peter KÚDELKA (hlavný tréner), Barbora KEŽMARSKÁ (asistentka trénera), Ján CPIN (tréner brankárok), Marek BALÁŽ (kondičný tréner), MUDr. Mária ŠIŠKOVÁ (lekárka), Ľubomír BAKA (masér)