Juniorky SR 18 na turnaji WSI v Prahe do finále!

Logo World Selects Invitational

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAHA (SZĽH) - Hokejové reprezentantky Slovenska do 18 rokov odcestovali do Prahy na pozývací turnaj junioriek U 18 World Selects Invitational ako obhajkyne minuloročného bronzu, ktorý vybojovali pod vedením trénera Andreja Schöbera v talianskom Bolzane. Už deň pred vyvrcholením pražského podujatia túto métu prekonali. Zverenky mladého ambiciózneho trénera Petra Kúdelku sa prebojovali v piatok podvečer až do sobotňajšieho finále!

Poďme však po poriadku. Na ceste do finálového súboja absolvovali naše juniorky šesť stretnutí - päť v základnej skupine a semifinále, a to všetko s jedinou prehrou s vysokofavorizovaným SKIF-om Nižnij Novgorod, ktorému vo štvrtok v predposlednom  dueli skupiny podľahli  najtesnejším rozdielom 1:2. Budú mať však šancu na odvetu, lebo Rusky budú ich súperkami v sobotu o 13. h na ľade v Letňanoch v boji o zlatoPostup do finále je o to cenejší, že konkurencia turnajoch WSI  je každoročne silná, okrem európskych reprezentácií štartujú výbery zo Severnej Ameriky. 

Podľa reglementu turnaja sa hrá 2 x 20 minút čistého času, v prípade nerozhodného výsledku nasledujú priamo samostatné nájazdy troch hráčok, v prípade potreby s pokračovaním po jednej realizátorke až do konečného rozhodnutia.

Zápasy junioriek do 18 rokov na turnaji WSI v Prahe: 

Stretnutia v základnej skupine:

Kanadsko - americký výber Východného pobrežia - Slovensko 18 1:4, góly SR 18Honečková (Kúbeková), Drábeková (T.  Ištocyová), Kúbeková (T. Ištocyová), Drábeková

Slovensko 18 - NAHA (Kan.) 5:0, góly: Maskaľová (Kučerková), Králiková (Kúbeková, Hajniková), Fáberová (Majeríková, Králiková), Hájniková (Čorňáková, Králiková), Kučerková (Maskaľová)

Kanadsko - americký výber Západného pobrežia - Slovensko 18 3:1, gólyT. Ištocyová (Králiková, Košecká), Košecká (T. Ištocyová), Honečková

Slovensko 18 -  SKIF Nižnij Novgorod 1:2, gól SR 18: Maskaľová

Slovensko  18 - Taliansko 18 5:0, góly: Fáberová (T. Ištocyová, Vargová), Honečková (Kučerková, Cagáňová), T. Ištocyová (Honečková), Košecká (Maskaľová), Kúbeková. 

Semifinále:

Slovensko 18 -  kandsko-americký výber Západného pobrežia 3:1, góly SR 18: Drábeková (Mojžišová, Honečková), Maskaľová (Košecká, T. Ištocyová), Honečková (Fáberová, Vargová)

Peter Kúdelka (tréner SR 18 ženy): "Dievčatá podávali na celom turnaji, s výnimkou jediného duelu, veľmi zodpovedný kolektívny výkon umocnený kvalitnými výkonmi brankárok Štofankovej a Rišianovej. K pozornej defenzíve pridali aj dostatočnú dravosť smerom dopredu. Stretnutia so zámorskými tímami bolo veľmi náročné, súperky boli totiž korčuliarsky veľmi vyspelé a silné na puku. Naše zverenky však korčuliarsky stíhali a trpezlivo čakali na šance, a čo je najpodstatnejšie, dokázali ich zužitkovať." Nespomínate duel so  SKIF-om  Nižnij Novgorod, Ruskám ste v základnom  kole podľahli a v sobotu budú  súperkami v boji o prvenstvo. "Bol z našej strany najhorší výkon. Po troch víťazstvách nad zámorskými tímami, si dievčatá mysleli, že súperky zdolajú samé. A tak to aj muselo skončiť... Bola to však facka v pravý čas. V sobotu chceme vráťiť ´požičané´ a zvíťaziť," uzavrel P. Kúdelka.

Káder  reprezentačného družstva SR 18 ženy na turnaji World Select Invitational v Prahe v dňoch 31. júla – 6. augusta 2016:

Hráčky: Lucia Drábeková, Rebeková Honečková, Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová, Romana Košecká, Barbora Králiková, Viktória Maskaľová, Elena Mojžišová (HC ŠKP Bratislava), Nikola Rumanová, Andrea Rišianová (MHC Martin), Dominika Sedláková, Adriána Štofanková (P.H.K. Prešov), Júlia Matejová (HC ´05 Banská Bystrica), Michaela Hana Hajniková (HK Mládež Michalovce), Kristína Fáberová (MMHK Nitra), Paula Cagáňová (HK Iskra Partizánske), Zuzana Majeríková (ŽHK Poprad), Alexandra Čorňáková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Lívia Kúbeková (HK 91 Senica), Nina Kučerková (HC Topoľčany), Diana Vargová (HKm Zvolen), Michelle Borátková (Oakville Hornets, Kan.)

Realizačný tím: manažérka Zuzana Zetková, hlavný tréner Peter Kúdelka, asistentka trénera Barbora Kežmarská, tréner brankárok Ján Cpin, kondičný tréner Milan Bališ, lekárka MUDr. Lucia Mihaleová, masér Ľubomír Baka


Ďalšie články